Followers

Tuesday, February 17, 2009

Sandwich Telur


Buat ni untuk bekal Boy ke sekolah. Actually Boy ni kena paksa tau. Selalu kalau aku bekalkan dia, tak dipastikan dia makan atau tidak. Kadang-kadang bawak pergi bawak balik. Geram betul! Iyelah... bawak bekal lepas tu bawak duit pulak.
2/3 hari ni melampau. Duit belanja dia beli plastersin (tanah liat). Kalau main betul2 tak apalah. Ini habis melenyeh atas tikar. Yang si Mierza kutip siap jolok dalam telingalah...jolok dalam hidunglah... belum nampak lagi dia masukkan dalam mulut.
Jadi hb kate tak payah bagi Boy duit belanja sekolah. Bekalkan dia air dan makanan. Dah jadi satu kerja pulak mama dia....

9 comments:

CT Delima said...

ank2 bujang skrg ni fuza..mana nak bwk bekal dah..kalau k.ct suh bwk air pun kdg2 x minum pun..hampeh betul kan.. biasa ler dah bujang mesti ler malau x macho katanya keh3

Rafizah Nordin said...

k ct,
anak saya nak je tapi makannye belum tentulah...kdg2 dah balik rumah baru makan bekal tu.ish memang geram.

[-suziey-] said...

emm..anak xbeso lagi..xreti lagi bekal2 nih..:D

sedapnye sandwich telor..lapo plak tgk:p

Azita said...

kalau anak kak ita bawak gi sekolah bekal sandwich telur tu, gerenti 100% habis telurnya...rotinya kengkadang ada saki-baki bawak balik....

Rafizah Nordin said...

suziey,
bekalkan bapak anak tu, heheheee

k ita cayang,
alhamdulillah anak sy tak pulak gitu.tp tak tahulah kemudian hari.budak2kan...macam2 kisahnye.
tgklah kak ita,dsbbkan mamanye takut bekal tak balik,bungkuskan dlm plastik je hahaha!!!

Eda said...

aku sker sandwich telor ni...klau letak cheese dale pun sodap...

Suzi said...

akak kat sini pagi2 memang sibuk buatkan bekal utk anak2 dan bapak budak hihihi...
anak2 akak selalu merengek nak order kat kantin sek..tapi tau jelah mana halal...agak2nya nanti, anak2 akak tak tahu nak beli mknan kat kantin sek., bila balik m'sia...

Rafizah Nordin said...

eda,
sandwich telur ni bukan hanya anak2 aku je suker,mamanye ni pun suker weihhhh hehehe

k suzi,
tu ler kan...ini anak sy ada duit p beli yg bukan2.udah mamanya 1 keje nak mmbuat bekal pulak tiap hari....

Anonymous said...

Simpler and easier just links london various facets of being married the ought links london jewellery to be obtained and tradition recently indicated links of london sale actually divided regarding the bride's family, links of london silver the groom's family, as well as the groom himself. discount links of london Over are the days where the bride's parents insures links of london ring uk every single thing make a list of to links of london friendship bracelets sale perfect detail. For a short period, tradition had shifted this obligation to qualify for the links sweetie bracelet three parties soon discussed the following., a response, links of london earrings as well as ever-popular brunch. Experience entered production although there required to links of london necklaces sale twelve inches into your market by the grooms telephone and therefore bridal individual.

Novel Terpakai - Untuk Yang Berminat...

Novel Terpakai - Untuk Yang Berminat...
whatsapp: 017-3113226

My Cute Banner

Halwa Telinga :)