Followers

Monday, February 02, 2009

Last Jalan-jalan...


Hari ni Boy dah mula sekolah setelah bercuti selama seminggu. Baby dari hari Rabu lepas dah mula tapi sebab mama papa tak habis2 lagi berjalan, hari Jumaat baru dihantarkan ke sekolah, heeee... Hb plak, hari ni last cuti. Esok dah mula kerja.
Tadi pukul 12.15 tengahhari keluar dari rumah pergi ambil Baby kat sekolah. Di sebabkan hari ni ada kelas Bahasa Inggeris dia keluar pukul 12.30 tengahhari. Kelas Bahasa Inggeris tu 1 jam 2x seminggu - Isnin dan Rabu. Lepas ambil Baby terus hantar Boy pergi sekolah.
Gaji dah dari minggu lepas lagi tapi baru hari ni nak g settlekan segala utang piutang. Singgah dari satu bank ke satu bank. Bayar CC lah... bank in sewa rumahlah... bayar ansuran keretalah... bayar broadband yang khidmatnya hampeh nilah...


Hah, ade satu cerita sedih dan menyentap jantung. Tadi lepas hb bayar broadband dia kate, "Bulan depan potonglah maxis tu.Bayar beratus-ratus tapi servis putus-putus.Lebih baik duit yg you bayar broadband tu you lego hantar Boy masuk taekwando." Raso nak luruh jantung makcu, uhuk!

Lepas tu pergi Ct Bank, Puchong. Dah sampai sana singgah la Bake With Yen. Banyak barang baking dah habis stok. Hari Ahad (8/2) ada orang kat blok aku ni minta buatkan kek birhday anak dia. Jadi tadi beli bahan-bahan nak buat kek tu la... Ni sebahagian dari barang2 yg aku beli tadi.

6 comments:

ZiE said...

amboi kak za... tenet dah nak diputus ke?? agaknya susah le nak tngok rumah kak za lagi lepas ni... :(

Noorma Ismail said...

Fiza, cuba lah w1max plak..orang kata benda tu laju..entah la...

hari Jumaat lepas kita pun pegi Yen Bakery, tapi tutup la plak...kat Yen tu kalo cuti raya melayu ke, cina ke, mesti tutup seminggu..frust giler ari tuh...last2 pegi tesco, cari barang kat situ jer...eh, waffle maker tu dh naik dh harga dia..enam puluh ringgit dh...nasib baik kita beli masa harga murah lagi kan...

Rafizah Nordin said...

zie, itula...sian akak mu ini...huhuhu

noorma,ade gak nampak banner w1max tu kat tepi jalan kat umah kite ni tadi.tanye ngan hubby dia diam jek.tak bminat la tu,huh!
ish dah naik harge WM tu?nasib baik kite ye...

masviona said...

mesti sentap jiwa raga kan dgr hubby kata gitu....blogger ngan line tenet nih mana leh diputuskan kan....sabor jerla

Eda said...

kak fiza...ngko tukar jela ke boadband lain..aku dengar dah byk choice dah skang ni kat msia kan?? betul gak bayo bagai nak rak tapi line service ampesss buat apa kan??

dah bermula balik la yer rutin anak2 ke skooll..muehehe

Rafizah Nordin said...

masviona,
itula pasal...nak kene kecek lebih la hb tu...

eda,
mcm nak tukar jugak tp kene tanya ngan mxis dulu.aku kene fine ke sbb belum cukup setahun aku pakai ni...

Novel Terpakai - Untuk Yang Berminat...

Novel Terpakai - Untuk Yang Berminat...
whatsapp: 017-3113226

My Cute Banner

Halwa Telinga :)