Followers

Saturday, February 07, 2009

Kek Spiderman

Kek ni diorder oleh Kak Ha untuk majlis hari lahir anak bongsunya, Aidil Putera - 10 tahun, esok. Aku sangat mengantuk dan keletihan ni... seharian duduk kat dapur je.

Mujurlah hb cuti dan tolong tgk2kan anak2... sampaikan mandikan Mierza pun dia yang buat. Tapi ada sekejap tengahari tadi, hb keluar pergi beli makan si Mierza sudah buat kerja sama mama punye laptop. Mujurlah tak dimandikan dengan air kopi yg bekas airnye betul2 di sebelah laptop ni. Tapi dia bagi wangi mama dia punye laptop dengan membedakkan keyboard laptop mama. Mierza... Mierza...
tak pe... tadi ada tangkap gambar 'kerja' Mierza tu. Esok ke aku upload dan korang tengoklah sendiri budak kenit ni punye kerja...


Aku tak dapat nak buat ikut resepi k Mal sebab readymix sponge cake tak de dalam simpanan. Punyelah tak perasan sponge mix tu dah habis. Jadinye aku buat kek tu resipi dari Kak Jun Yummilious dan buttercream tu ambil dah lame dulu kat umah Kak Pah Sherry.


Yang ni version cupcakes. Adunan untuk kek tu tadi ada lebih jadi buat cupcakes la...deko dari toping yang sama dan tema yang sama juga...

4 comments:

Eda said...

cantiknya kak fiza oii....tere gak ko mendecorate yer...bertambah byk order..alhamdulillah...leh beli gelang beso pehnih...ekeke

Rafizah Nordin said...

eda,
kahhhhhh!!!

Nur Syafawati said...

kak za...ko ni mmg tul2 rajin dan creative la!!!ish..nape ko x jadi kakak aku!!!hehehhee

Rafizah Nordin said...

sya,
sebab kau mmg tak de kakak tapi walaupun mak dan bapal kite lain2 aku memang anggap kau tu adik aku...betui ni...ikhlas tau...muke kite pun seiras ye dak...sape ke yg kate aritu???

Novel Terpakai - Untuk Yang Berminat...

Novel Terpakai - Untuk Yang Berminat...
whatsapp: 017-3113226

My Cute Banner

Halwa Telinga :)