Followers

Sunday, February 08, 2009

Cekodok Sardin


Breakfast kami semalam... sebelum aku masuk dapur dan buat berperang untuk menghasilkan 2 biji kek dan beberapa ketui cupcakes. (n3 di bawah...)
Disebabkan stok ikan bilis dah habis jadi aku gantikanlah dengan ikan sardin. Ini pun merupakan stok yang terakhir. Untuk bulan ni memang belum beli barang dapur pun. Tu pasallah banyak barang dan out of stok.
Pagi2 makan cekodok dengan air kopi... memang syiok!

6 comments:

Erny Sabrina MN said...

Salam Kak Fiza...

Akak nih rajin betul la memasak..dah masak2 rajin pulak n3 kat blog..ermm sedap2 la masakan akak. Kak boleh tak bagi resepi kek yang akak buat semalam tuh especially ganache dan buttercream tuh...

Eny tengah paktis2 nak buat untuk kawin adik eny nanti.. TQ

Rafizah Nordin said...

eny, rajin??rajin ni dtg sekali sekale je yang...heee tp ngadap laptop & menjajau ngan internet mmglah tsangat rajin hahaha

resepi?boleh je...kite kat sini mmg tuk berkongsi2 resepi pun.nnt akak edit ye...

Noorma Ismail said...

Eh, sadin pun leh buat cekodok ker..baru dengor ni..mesti sedap kan, terutamanya family aku yg memang hantu sardin.. mana resepinyer?

ai said...

Ya Allah!! mmg smalam aku pon terpikir nk buat kodok sardin. tp sbb stok sadin dah takde, aku buat kodok bawang je.. ;P

Nur Syafawati said...

sedap2..terus aku nak gi dapur ni..wat cekodok..tapi bukan cekodok sardin..cekodok kentang + sosej(setelah di kobek2 dlm ais box)..tgk dari myr..resepi kawan2 kite..hehehe..tq

Rafizah Nordin said...

noorma,
tak yah resepi le kot sbb caranye same cam kite wat cekodok biase tu tapi campurkan dengan sardin yang dah dihancur2kan...

ai,
aku pun stok tin yg last tu...

sya,
resepi sape tu???

Novel Terpakai - Untuk Yang Berminat...

Novel Terpakai - Untuk Yang Berminat...
whatsapp: 017-3113226

My Cute Banner

Halwa Telinga :)