Followers

Monday, May 18, 2009

Takoyaki


Nyum nyum... sedapnye... walaupun tak menjadi takoyaki aku tuh. Tak taulah di mana silapnye sampaikan adunan takoyaki aku melekat kat acuan takoyaki yang cantik molek tu tadi. Tapi yang pastinya memang rasenye sebijik dengan takoyaki yang dibeli di jusco tu. Lebih-lebih lagi bila bahan-bahannya lengkap semua. Terima kasih sekali lagi Cik Puan Hana yang disayangi!

Sayang kau rase nak guna tepung tu. Tadi pun pakai 100g je tepung tu. Jimat, jimat... nak order lagi dari Jepun segan lak rasenye. Wakaka! Yang pasti lepas ni nak try lagi. Tengoklah esok2...


Oh lupe nak habaq... mak aku ada kat rumah aku ni sejak dari hari Jumaat lepas. Tadi aku bagilah dia makan takoyaki ni. Bukan mainnye dia makan. Sampai kekenyangan, tak mo dah makan nasi hahahahhh!!! Tapi... sejak dia sakit ni, 'tangki' dia memang cepat je penuh. Makan sikit dah kenyang... maklumlah dah banyak umur...

10 comments:

fazilzura said...

ka pizaaa.. bile nak wat tuk daku plak ..
yg kat Jj tu daku was2 nak makan ..
kalau kak piza wat tentu2 nye dak umakan

~~ciklinn~~ said...

hishh tadi tgok benda ni kat blog lieya...kat sini pun ado gak..tingin lak aku nak try...

kalo buat sendirik camner tu..bg resepi leh?

saveme_zero said...

za...byi mcm tokak kaki jer..kahhhhhhhhh

FaizAmYAirieL said...

ape bende ni kak pza? sedap ker? makanan jepun yg aku makan teppayaki jerk...yg ni ape bendetu weh..tepong je ke??eheh..jakun aku..kahhh

Rafizah Nordin said...

zura,
ko g beli tepung takoyaki,meh aku buatkan wakaka

ciklinn,
nnt aku edit ye.ko cariklah bahan2nye kat jusco.acuannye tu klu xde cam akunye leh je pakai acuan kuih cara tu.nak lagi senang ko g jj ade juai.beli terus makan wakaka

sue,
cis kau...buat aku gelak sgsorang jek!

Rafizah Nordin said...

faiz,
ko ni poning palo aku nak jawab wakaka

♥ Eda ♥ said...

sedap eh kuih ni?sampai semangat ko buat haaa....nanti bag aku tery eh..

ayuZack said...

sedappp wo.. daku pon suker giler makan takoyaki nie.. ape inti dia?? kalo sotong ke udang ke lagi menyengatkan.. rumpai kering kat atas tuh boh lebih sket ye.. mayonis pon same.. perhhh... leleh ayaq liur...

Bibu said...

ooo ni la hasilnya..takper janji sedap di tekak hehe

Rafizah Nordin said...

eda,
nnt balik msia g serbu jj.ahoi, nnt nak g rb mid valley,kan...?jj mv ade juai takoyaki nih...

ayuzack,
jaga2 no jgn sampai ayaq liuq kene keyboard hahahaaa

bibu,
gitulah alkisahnye...

Perkahwinan Kami Bersama 3 Cahayamata

Daisypath Next Aniversary PicDaisypath Next Aniversary Ticker

Novel Terpakai - Untuk Yang Berminat...

Novel Terpakai - Untuk Yang Berminat...
email : sofie2_za@yahoo.com & call 017-3113226

My Cute Banner

Halwa Telinga :)