Followers

Tuesday, May 12, 2009

Puding Pelangi

Nyum nyum nyum... sangat sedap. Makan sejuk2 lagilah sedap. Lagi2 tengah cuaca panas2 ni. Alkisahnya aku terkurang serbuk agar2 (7g) dan masa tuang air terlebihlah pulak (668ml). Tapi alhamdulillah... puding aku tak lembik kebek. Masih boleh dipegang dengan tangan. Dan wallah lembutnya.

Actually ni kali kedua buat. Hari Sabtu tu, dalam sibuk2 dengan suka perpaduan, sempat gak menggodek puding ni. Tapi tak sempat nak tangkap gambo, udah kene sambo. Sukan perpaduan kami hari tu dihadiri oleh YB kawasan ni - YB Nik Nazmi. Tengah kaum wanita (termasuklah aku) dok prepare hidangan tuk YB tu, satu bekas kosong. Tak da makanan nak letak dah. Adalah satu akak tu tanya aku, "kau ada buat kek tak? Bak sini sikit, jamu YB ni." Aku cakap kek tak de tapi puding adalah... Dia orang pun dengan berbesar hatinyalah nakkan puding aku tu. Huhuhuuuu puding pelangi ku yang menjadi penyelamat!

So hari ni buat untuk makan sendiri pulak. Sedap, lemak2 gitu...

Resepi dapat kat MyR oleh Alma
Terima kasih tuan punye resepi
:D

6 comments:

Aymy With Love said...

K fiza, cantik tol pelangi tue.. manjer jer warna dia... musti makan lg sodap kann...

Rafizah Nordin said...

aymy,
terkurang pewarna kot, tu yang kalernye tak kuat sgt tp ok gakkan...pada akak pun dah elok dah kaler lembut gitu...

nik nazmi said...

Alhamdulillah dapat menjamu puding kak tempoh hari

Rafizah Nordin said...

nik nazmi,
uikssss ni betui2 'nik nazmi' our YB ke?segan, segan...

fazilzura said...

kak pizaaa..

mak aiii , tertelan ayak liuq daku nihhh ..

Rafizah Nordin said...

zura,
telan2...jgn sampai meleleh hahahaaa

Novel Terpakai - Untuk Yang Berminat...

Novel Terpakai - Untuk Yang Berminat...
whatsapp: 017-3113226

My Cute Banner

Halwa Telinga :)