Followers

Sunday, May 03, 2009

Kepak Ayam Goreng Berempah


Hari ni masak tiga jenis lauk untuk makan tengahhari sekali ke makan malam. Aku tepek yang pertama dulu. Ayam ni aku tak ikut mana-mana resepi. Pepandai sendiri jek dan alhamdulillah hb dan anak2 suka pulak. Just campurkan tepung gandum dengan serbuk kari serta perasakan dengan garam. Rendamkan ayam dalam telur dan lumurkan dengan adunan tepung tadi tu. Goreng dalam minyak yang banyak dan panas hingga garing.

Petangnya dekat2 pukul 5 petang kami ke Sepang mengantar emak ke rumah kakak aku - kak yong. Esok dah nak mulakan tugas. Hb kerja dan aku dengan tugas2 rutin harianku. Menghantar dan mengambil anak2 ke dan dari sekolah.

2 comments:

Aymy with love said...

k fiza, mmg nampak menyelerakan kepak tuue... nampak ranguppp sungguh...dah ler kepak tu my feveret partt...

Rafizah Nordin said...

ayu,
mmg rangup pun.kepak pun part fev kami tp jarang2 makanlah...kulit semedang...

Novel Terpakai - Untuk Yang Berminat...

Novel Terpakai - Untuk Yang Berminat...
whatsapp: 017-3113226

My Cute Banner

Halwa Telinga :)