Followers

Friday, January 02, 2009

TAG dari Noorma dan Kak Ina KL

1. Snap the picture of both inner and outer of your wallet
2. Introduce your wallet brand, the price and where you bought it
3. Take out whatever it is inside the wallet (at least 5 pictures)
4. Snap a picture of your wallet with yourself


Inilah beg duit aku. Sebenarnya beg duit ni bukan aku punya. Tapi mak aku punya. Tapi sebab mak tak pakai, aku ambillah. Dan sebenarnya lagi kalau diikut2kan aku tak pakai sangat beg duit ni. Kalau ada duit pun selalunya aku ponyok2kan dalam beg duit syiling je. Sebab beg duit syiling boleh letak kat poket belakang seluar (aku selalu pakai suar jeans). Kalau beg duit panjang ni selalunya duduk dalam beg tangan je...

Dan disebabkan itu jugalah aku selalu keluar (kalau naik kereta-mmg selalu bawak kereta pun...) aku bawak handbag. Sebabnya kad pengenalan, lesen memandu dan segala bagai kad semua tersimpan dalam beg duit panjang tu...

Inilah beg duit syiling aku. Bukan hanya duit yg aku ponyok2kan dalam beg duit syiling ni...tapi jugak jam tangan, cincin dan segala yg muat. Kadang2 kad atm & kad pengenalan pun aku letak dalam ni gak untuk suatu jangkamasa yg pendek la. Sebab kalau hb nampak jawabnya kene bebellah...

Beg duit ni berjenama POLO dan dibeli di SOGO kurang setahun yg lepas. Beg duit ni hadiah dari cucu mak aku yg duduk Penang tu, Elyn. Masa beli tu mmg aku ada sama. Kalau tak silap harga beg duit tu kurang RM50 je...
Yang beg duit syiling tu...dapat free masa beli barang emas kat WAH CHAN awal tahun hari tu... Ala... tengok pun dah taukan...ada tulis tu...


Ha... inilah isi perutnya, hahaha! Macam beg duit orang lain jugak... ada kad pengenalan, lesen memandu, kad atm dan segala macam kad mengumpul points. Lupe lak nak enterframe kat SOGO yg baru mendaftar semalam. Sebelum ni mmg selalu shopping kat SOGO tapi malas nak pergi tingkat 7 tuk mendaftar. Jadinya selama ni shopping gitu2 aje... Semalam barulah terasa rajin nak naik atas tu. Selain kad points SOGO, aku ada kad Mydin, Checkers dan Jusco. Eh, mane kad Jusco aku eh... lepas ni kene find out mane dia...

Nah... enterframe my self ngan beg duit mak yg dah tukar hak milik tu... Hahaha!!!

Yeaaa dah abis! Awal2 tahun ni menjawab TAG jelah kejenya. Masih ada 2 TAG yg masih delay. Harap bersabarlah kepada Cg Zam (KB), Kak Ummu dan Cg Azie ye... Aku pasti akan buat TAG tu tapi perlukan sikit masa...

Sekarang giliran aku plak nak mengeTAG orang...

1) Kak Masz
2) Eda Aussie
3) Dr Catlina
4) Cukuplah tu... muahaha!!!

3 comments:

MUMMY ILA said...

banyaknye duittttttttttttt....nak seratussssssss!!

Eda said...

byknya duit..nak semua...!! nanti aku siapkan ye keje skolah ni ;)

Rafizah Nordin said...

ila,awal2 bulan ni banyakla kat dlm beg duit.kalau tag ni kene ujung2 bulan ntah2 syiling je ada hahaha!!!

eda,ok frenz...

Novel Terpakai - Untuk Yang Berminat...

Novel Terpakai - Untuk Yang Berminat...
whatsapp: 017-3113226

My Cute Banner

Halwa Telinga :)