Followers

Tuesday, January 06, 2009

Cheery Manis dari Kak Suzi


Alalaaaa... sekali lagi. Hari tu tak merasa pergi Tokyo, dapat gambo pun jadilah... Kali ni tak merasa nak makan ceri petik dari pokok, pun dapat gambo pun jadilah... Huhuhu keinginan dan kehendak manusia ni macam2 tapi kuasa untuk mendapatkannya bukan semudah yang diimpikan, betul tak? Kerana itulah setiap orang akan mempunyai pengalaman hidup mereka yang tersendiri...
Sejak berblog ni aku dapat kawan2 yang jauh tinggal di perantauan. Hana di Jepun, Kak Suzi di Australia, Kak Intan di Ireland, Kak Yatt di Finland dan beberapa orang lagi... Wahhh seronoknya mereka dapat hidup dan tinggal di luar negara. Sungguhpun ada pepatah yang mengatakan hujan emas di negara orang, hujan batu di negara sendiri, lebih baik juga di negara sendiri. Tapi sekurang2nya mereka dapat melalui kehidupan yang lain persekitarannya, cuacanya, adat dan budayanya serta lain2 lagi... Bukankah semua itu satu pengalaman dan kenangan dalam hidup yang amat sukar dilupakan...?
Huhuhu kenapa pagi ni aku sedih dengan duniaku sedangkan dalam masa yang sama bibirku mengukir senyum dan hatiku terasa lapang dikelilingi suami dan anak2 tersayang...?

4 comments:

elly said...

ingatkan makan cery manis hehehe...

Rafizah Nordin said...

hehehe suel...

Eda said...

sorylah kak fiza..aritu lupe bag ko chery skit :P

Rafizah Nordin said...

kau melupekan haku...huhuhu

Novel Terpakai - Untuk Yang Berminat...

Novel Terpakai - Untuk Yang Berminat...
whatsapp: 017-3113226

My Cute Banner

Halwa Telinga :)