Followers

Tuesday, January 06, 2009

Fresh Apple Celery Juice


Jom diet... resipi dari Kak Fida kat MyR...

Bahan-bahan ( 1 gelas besar )

* 2 biji epal hijau - dibelah 4
* 1 batang celery - sepanjang 2 jengkal
* ketulan air batu - jika suka

Cara-cara

1. Jika menggunakan pemerah buah eletrik,perah celery dulu dan diikuti dgn epal hijau yg dibelah 4.Bubuh ketulan ais jika suka dan terus diminum.
2. Jika menggunakan blender atau pengisar makanan,kisar celery dan epal dengan sedikit air hingga halus,tapis jika suka dan boleh terus diminum.
3. ***Jus ini hendaklah diminum segera untuk mendapatkan zatnya dan utk mengelakkan drpd cepat menjadi lebam.Begitu jugak dgn epal hijau,ketika hendak mengisar barulah dibelah untuk mengelakkan epal kelihatan lebam...
4. **Seperti di dalam gambar tuu...baru bberape min. nk berposing nk amik gambar,dh nk lebam daa...lebam pon lebam lah...minum aje..

2 comments:

Noorma Ismail said...

Fiza, kita beli mixer semalam tu kat Tesco Puchong, harga dalam rm179.90, tu hubby yang bayarkan, so masa refund pun dia yang ambik duit tu...tp jangan ler beli kat tesco ni, walaupun ada brand tp stok diorang tu yang tak brapa baik. Cth semalam tu, masa testing,budak cashier tu cakap hanya leh test power jer, benda lain takleh (nampak beno nk jual benda rosak)kalo kat Jusco tu ok sikit, walaupun mahal, tahan lama.

Rafizah Nordin said...

ooo gitu ke...tp boleh pulaknye dia orang pulangkan duit ye... Noorma beli hand mixer eh?kite ingat nak cari stand mixer...tp klu kene bambu ngan hb, cari yg hand mixer je udah le hehehe

Novel Terpakai - Untuk Yang Berminat...

Novel Terpakai - Untuk Yang Berminat...
whatsapp: 017-3113226

My Cute Banner

Halwa Telinga :)