Followers

Friday, January 02, 2009

TAG dari Kak Ummu Hanis

TAG dari Kak Ummu ni diekori dengan satu tugasan. Tugasan tu ialah kita kena senaraikan 10 perkara mengenai diri kita. Jadi kenelah senaraikan ye...

1) Aku memang suka memasak. Tak kiralah masak apapun. Yang paling syiok biler buat kek. Tapi makannya kureng... jadi biler buat mmg kene bagi orang lain yg makan. Itu sebab aku memang suker sangat kalau anak2 buah aku datang umah...

2) Sangat rajin basuh kain tapi sangat malas nak lipat kain. Jadinya umah aku ni memang banyak hanger sebab kebanyakkan baju aku hanger dan sumbat je dalam almari. Seluar, underwear, upwear terpaksalah lipat. Tapi dengan penuh kemalasan yang melampau... huhuhu

3) Aku suka sangat dengan cerita2 mistik. Tapi aku tak pernah jumpe ape2 yg berkaitan dengan mistik. Dan tak teringin pun nak jumpa. Kalau bermimpi hantu, punyelah aku gigil dan takut nak sambung tidur. Sebab takut mimpi tu bersambung semula. Time tu memang aku peluk erat2 'bantal peluk' aku tu... hahaha

4) Aku ni boros. Tak reti nak simpan duit. Kalau ada duit dalam tangan mahupun dalam bank, kepala hotak aku ni mereka je macam2. Semua bende aku nak beli.

5) Aku ni suka berangan & cakap sorang2. Kalau kepala otak aku tgh syiok mengarang, tengah basuh pinggan pun aku boleh berdialog sendiri. kahhhhhhh

6) Sangat suka berjalan2 di kompleks beli belah walaupun sebenarnya tak ada apa-apa yang nak dibeli pun...

7) Setelah hampir sepuluh tahun berkahwin, baru setahun dua ini aku rasa pemikiran aku ni dah 'matured'. Sebelum2 ni aku rasa aku masih kebudak2kan walaupun masa tu aku dah beranak dua.

8) Setiap tahun aku kene ingatkan hb "bang, bulan ni birthday I. You jangan lupe... 24/1 ni..." Ha, kenapa? Sebab aku tak sanggup nak masam2 muka pada hari lahir aku kerana hb lupe! Ceh... Tapi aku terima hakikat tu sebab sejak dari zaman bercinta lagi pun hb mmg dah selalu lupe... huhuhu sian aku...

9) Sangat suka makanan yang bercheese...

10) Bukat niat tapi just ckp2 kosong, "umur 30 tahun nak pakai tudung." Tapi 24/1 ni usia aku mencecah 31 tahun but still kepala aku ni bogel. Dah terlebih 1 tahun... Nak tunggu ape ye... hb tak kisah. Katanya dia tak nak paksa. Perbuatan tu kena ikhlas dari aku bukan atas paksaaan mahupun suruhan dari suami...

Yeaiiii dah habis... Nak TAG sape ye... Emppp nak matikan TAG ni lah... Bersyukurlah kalian...

psttt... jangan lupe ye korang... 24/1 ni tarikh hari lahir aku!!! (amik kesempatan plak)

2 comments:

CikMin said...

huhuhu..siap reminder lagik tu....

Rafizah Nordin said...

cik min, hahaha!!!dah siap remind tu jgn lupe lak.pi tanda kat kelender besau2.siap buat alert tone kat hp & sebagainya hahaha lagik!

Novel Terpakai - Untuk Yang Berminat...

Novel Terpakai - Untuk Yang Berminat...
whatsapp: 017-3113226

My Cute Banner

Halwa Telinga :)