Followers

Wednesday, December 10, 2008

Kek Karamel Cheese


Semalam balik dari spital, anak buah aku si Fatin ikut. Anak buah aku mmg la antu cheese cam haku gak. Jadinye sampai2 saja umah smalam aku terus keluarkan krim cheese dari dalam peti sejuk. Nak try buat caramel cheese kek sekali lagi. Sebelum ni aku pernah buat tp sah2 tak jadik.
Kali ni... lepas 30 minit cheese kek tu dah dibakar,barulah aku tuang karamel di atasnye dan teruskan membakar sampai masak. Kalau tak silap ada dekat2 2 jam nak menunggu kek tu masak.Tapi aku naikkan waktu tu 30/30 minit.Takut hangit pulok...
Yang ni alhamdullillah boleh dikatakan kategori jadiklah.Walaupun bahagian atasnye tak le secantik dan nampak melty yg macam kat secret recipe tu...huhuhu

13 comments:

nasz said...

TAK NAK TGK!!!

Rafizah Nordin said...

aduyai nas oiii...

hana said...

wahh ciskek lagik! menjadi dah tuh! tahniah! nak ckitttt! heeee....

Eda said...

untung dpt makcik mcm ko...kenyang prot anak buah..cakap je nak makan..trus peg buat..haha

Rafizah Nordin said...

hana,meh nganga mulut cepat...time kasih...

eda,anak buah untung...mak buah yg kuyup nih...tp takpe.aku sonok sbb bile buat ada yg makan...

halen said...

wahh.. mcm sedap je ciskek tu fiza.
i like caremel mesti sedap ni kan.

elly said...

adoi sodap eh... bak sket...

Mummy ILa said...

nampak sedap tp aku x suka makan cheese kek.

Puan Iza said...

sedapnya kek karamel cheese nie....

Nur Syafawati said...

kalau nak x nak tgk!!!
aku x nak pandang!!
jeling pun x nak!!huh!!
(tapi dah terpandang)
jeles sebenarnyer

Rafizah Nordin said...

halen, sedap...betul...tp tekak dan selera kite lain2kan...trylah...baru tau...

suel,meh nganga mulut hang...hehehe

ila, klu dah tak suke,sodap camne pun tak de maknenye ekekek

puan iza, p try...baru tau...

sya,tak baik tau camtu.kecut atiku...kahhhhh

CatlinaFly said...

huarghhh ciskek?huarghhh gila keju!!muahahaha...(sori ye akak, sy dgn husben tgh gile keju ni hehehe)...

Rafizah Nordin said...

Dr Cat,pembawakan budak tu...tp hb tu pembawakan ape lak eh? hehehe

Novel Terpakai - Untuk Yang Berminat...

Novel Terpakai - Untuk Yang Berminat...
whatsapp: 017-3113226

My Cute Banner

Halwa Telinga :)