Followers

Friday, December 12, 2008

Waffle Cake


Tadaaaa... seperti yg dijanjikan. Inilah dia. Aduiii memanglah makan sampai lebam. Dengan begitu kopidennye aku terus bancuh 2 adunan. Nasib baik jadik, alhamdullillah....

Resepi dari MyR oleh AlongRoz ku cayang...time kasih along, muah!

* 2 biji Telur
* 3/4 cwn Susu segar
* 2 tbsp Minyak sayur (aku gantikan dengan sunflower oil)
* 1 cwn Tepung
* 1 1/2 tsp Baking powder
* 1 1/2 tsp Gula
* 1/2 tsp Garam

Cara-cara

1. Panaskan electric waffle maker.
2. Pukul telur sehingga berbuih sedikit. Campurkan susu & kesemua bahan2 lain. Campurkan sehingga sebati.
3. Tuangkan ke dlm waffle maker & tutup sehingga masak (waffle maker ada mcm2 brand, jadi ikut arahan memasak spt tertera dlm manual waffle maker anda). Tips - jgn tuang adunan terlalu sedikit nanti tak nampak pattern ataupun jika terlalu byk adunan, ia akan melempah & bentuk pun kurang menarik.
4. Hidangkan dgn topping kegemaran anda seperti madu, maple syrup, icrecream atau jem.

5 comments:

Eda said...

aduiii dah la cantiks.....mesti sedap..uwaaaaa....nak gak la beli waffle maker...!!!!

hana said...

tahniah projek pertama terus menjadi! cun gloss dong! hehehehe... nakkkkk!!

Rafizah Nordin said...

beli jgn x beli eda oi...

Rafizah Nordin said...

hana,time kasih.meh le mai umah kite...

Mummy ILa said...

nak 2!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Novel Terpakai - Untuk Yang Berminat...

Novel Terpakai - Untuk Yang Berminat...
whatsapp: 017-3113226

My Cute Banner

Halwa Telinga :)