Followers

Wednesday, December 10, 2008

Selamat Hari Raya Aidil Adha


Ni gambo hari raya haji semasa di Pahang. Ha, kalo korang nak tau (kalau nak tau la...hehehe) inilah baju raya aku masa Aidil Fitri yang lepas. Tapi masa raya tu aku tak bkesempatan nak pakai sebab bz tahap gaban. Ceh, sia-sia je mencari baju kat TAR sampai kul 3 pg tapi udahnye sepanjang raye pertama tu aku dok kat ceruk dapo je. Huh, kering ati aku mengenangkan hal tu...




Okey yang ni plak anak sulong akunye hal... Kalau diikut-ikutkan sebelum ni dia bercita-cita nak jadi anggota BOMBA bila dah beso nanti. Tapi semalam masa berhenti kat Hentian Rehat Hulu Bernam, ramailah abang2 askar kat sane, udah tukar mahu jadi askarlah pulak. Aduhai anak...
Depa tu nak g buat bantuan kat tanah runtuh Bukit Antarabangsa nu ha...Aku, sebagai seorang ibu yg ringan mulut dan kesian kat anak nih pun minta dr salah seorang abang askar ni permission nak tangkap gambo. Aduh bosa sungguh ati anakanda nih dpt bgambo ngan abang askar.
Apa-apa pun yang aku nampak, Boy ni mmg bminat dgn badan2 beruniform nih...tak kisahlah nak...asalkan ko jadi orang...



Sampai-sampai rumah semalam aku mendobi kain baju. Hb plak zzzzzz.ala sian gakkan sbb dia drive tak henti2.Aku dok sebelah dpt gaklah lelap walau sekejap2. Pehtu kul 4 petang keluar lagi. G spital lak.
Mak aku dah ditukarkan ke Spital Serdang sebelum ni kat Spital Putrajaya. Memula g spital Serdang tu nak buat pemeriksaan urat saraf saja tp lepas tu doktor tu suruh tinggal terus kat situ sebab di Hospital Serdang tu ada doktor specialist bab urat saraf nih. Tak kisahlah, doktor... asalkan omak den copek baik eh...
Tapi tak tangkap gambo omak den.Anak2 yg beria kau....

8 comments:

ZiE said...

Selamat Hari Raya Aidiladha Kak Za & Family..amboiii sweeetnyaaaaa ni sapa yg ambik kan gamabr ni?

CT Delima said...

amboi..pasangan bahagia n romantis lagi..jeles k.ct ni hehehe..moga bahagia hingga kedalam syurga yer fiza..Amin..

ank2 ni fiza kalau nak jadi askar ker apa ker bior ler asal jgn jadi yg x elok dah ler..hobi ank2 ni berubah2 sok dah besar jadi tuan Hakim mana ler tau hehehe

Rafizah Nordin said...

zie,selamat hari raye jugak zie...(entah tuk kali yg ke berapa ni zie oiii ekekeek)anak buah abg sopi g amikkan zie.tp gambo yg beso akak ngan abg sopi tu akak amik sendiri je...hehehe

k ct, lomantis kaa??insyaAllah bahagia selamanya.harap2 begitulah...
itulah kan k ct...asalkan dia orang jg org yg bguna,dah syukur alhamdullillah.

Eda said...

salam aidil adha kak fiza n family..
romantiknya korang..berpelukan di hari raya...hehe... moga mak ko cepat sembuh ..

Rafizah Nordin said...

eda, aku kan still ada kemahuan...ekekeke

ai said...

alahai syiannye besen aku ni. raya haji baru merasa pakai baju raye. kih kih..amboi3x, ade gambar kepit le! ni yg i suke tengok ni. Wei, sporting lak abg askar tu ye? kembang kuncup jubo anak kau!

aku doakan moga2 mak kau cepat sembuh..aminnn

Mummy ILa said...

semoga makcik cepat sembuhhh

Rafizah Nordin said...

tu la besan...sian aku kan...kene dera di pagi raya.uh gambo kepit tu bkn sonang nak enterfrem ekekek
abg asko tu mmg sporting gilos.sanggup dia letak dulu pinggan dia ke tepi sbb nak bgambo ngan anak yg encem tuh hahaha

ila, terima kasih.

Novel Terpakai - Untuk Yang Berminat...

Novel Terpakai - Untuk Yang Berminat...
whatsapp: 017-3113226

My Cute Banner

Halwa Telinga :)