Followers

Wednesday, December 24, 2008

Coklat Cupcakes


Lihatlah dunia... cupcakes ku yg comei... hehehe
Ni kes boring malam semalam. Balik dari spital kul 9++. Balik2 je hb dah tak de - g main badminton. Nak buat cookies tapi aku dah kehabisan tepung gandum. Selongkar2 dalam baldi tempat simpan tepung & segala barang baking, cuma ada tepung pau, coklat cip, coklat rice, badam hancur, tepung mix vanilla & coklat.
Tibalah terasa nak buat cake menggunakan tepung mix... Nak buat donat guna tepung pau (hong kong), malaslah pula...

Tepung mix yg ready mix ni aku beli kat BWY. Tak mahal... RM3++ je. Tinggal nak tambah telur, air dan butter je... Sebelum ni pun aku ada buat kek menggunakan tepung mix ni. Kalau pakai telur Gred A, hanya 6 biji telur saja digunakan. Semalam aku pakai telur Gred C, aku kene gunakan 8 biji telur untuk mendapatkan keberatan 360g telur tanpa kulit. Huh, nasib baiklah stok telur banyak. Baru pagi semalam beli satu papan... 160ml air tu pulak aku campurkan = 100ml air + 60 air. Dan butter tu aku pakai marjerin paket tu saje...

Ehhhhh nanti, nanti! Aku buat cupcakes ni tak banyak. Sebenarnya saje ni upacara pecah dara kertas cup ni... sakit mate tgk bende tu tletak je kat atas lemari tu... belinya dah lame gak... selebih adunan aku buat kek seketul. Belum deco... rasa macam ada sikit rajin mau deco itu kek seketui, hehehe...lagipun my fresh krim kat dlm peti ais tu dah nak xpired... so kene godek2 la...

6 comments:

ZiE said...

nak nak nak nak.. nak buatan kak za

Rafizah Nordin said...

zie, klu dkt udah tentu ku beri. xpe...tunggu hang mai msia na....sabaq!!!

ai said...

ni aku dekat ni besen....nak gakkkkkkkkkkkkkkkk

MUMMY ILA said...

nak..nak..nak

Rafizah Nordin said...

ai besan, ila... yg dikatakan dekat tu ialah sebelah umah, boleh??? hehehe

Anonymous said...

discount xanax xanax generic peach - xanax for anxiety side effects

Perkahwinan Kami Bersama 3 Cahayamata

Daisypath Next Aniversary PicDaisypath Next Aniversary Ticker

Novel Terpakai - Untuk Yang Berminat...

Novel Terpakai - Untuk Yang Berminat...
email : sofie2_za@yahoo.com & call 017-3113226

My Cute Banner

Halwa Telinga :)