Followers

Monday, December 01, 2008

Nasi Goreng Sosej


Semalam berjalan sakan. Sabtu petang pergi Sepang umah kakak kat Pantai Sepang Putra. Pagi Ahad dalam kul 10.45 pagi balik. Balik rumah, mandi2 dan siap2 terus keluar lagi. Kali ni pergi Bukit Beruntung pula. Jiran dekat rumah aku buat kenduri. Tapi dia kongsi buat kenduri dengan kakak dia dekat Bukit Beruntung tu.
Empp sepanjang perjalanan ke rumah kakak jiran aku ni...ada la aku snap beberapa keping gambar tentang rumah2 kat sini. Sebelum2 ni aku tgk kat dlm berita je. Kali ni tgk sendiri depan mata. ala... kesiannya. Ni semua TALAM punye hallah. Dengan rumah tak siap... terbengkalai dan terbiar. Same goes to mine... rumah aku yg aku beli kat Puchong tu pun projek TALAM gak. Ish, memang bertalam2 le! Dan rase nak lempar 'talam' ke muka mereka2 yg bertanggungjawab nih...
Nasib baiklah rumah yg aku beli tu, loan banknya freeze.Kalau tidak mmg masak lemak cili api nak membayo sedangkan umah yg dibayo tu tak dpt diduduki. Gambo umah2 kat Bukit Beruntung yang aku tangkap semalam tu, minggu depan aku tepek kat sini. Tungguuuu. Sebab aku nak tepek sekali dgn gambo umah aku. Semalam nak terus g tgk umah tu dah kepenatan. Mama, papa dan anak2 sume dah kepenatan. Sume tak sabo nak sampai umah and zzzzzzzzzz...

Ish jauhnye melilau cerite. Kesian nasi gorengku... hehehe
Hah, dsebabkan smalam tak masak, jadi malam semalam hb g beli sup ekor je. Tapi dibelinya nasi putih tu sampai 2 bungkus. Yang makannya 1 bungkus je sbb smalam aku teringin nak makan kuey teow ladna. Jadi inilah nasinye smalam. Hari ni da jadi nasi goreng. Bekfes kami anak banak. Hb mmg jarang makan pagi...dia minum je...

8 comments:

noreen-bulan said...

ala ka fiza awat tak singgah umah
reen x p mana pun semlm....
siap ada masak sedap lagi....hehehehhe

Rafizah Nordin said...

laaa ye ke reen.klu tak dpt makan masakan mak yung ek.emp tak pelah reen.xde rezeki, len kali la ek.mak sedare abg sopi ade dok kat prima beruntung pun smalam tak singgah.sume dah kepenatan...

Mummy ILa said...

sedeppp..suka sgt sosej. sosej asli pun lg sukeeeeeeeeee..kekeke :)

Rafizah Nordin said...

sosej asli ye???aku pun suke!!!! tp aku tgh bendera merah nih...neheyyyyyyy

Eda said...

gambor nasik goreng..tapi citer TALAM je yg lebih..kahhhh..mmg kak fiza...talam mmg byk sejarah itam..huhu.. ko beli umah pe?

Rafizah Nordin said...

eda, kahhhh tu la.sian nasi goreng aku dipinggirkan.mase aku beli projek talam mmg tgh naik.so sgtlah conpidennye.abg sopi lagi la punye xcited(tp dia x ngaku,ceh!!!).aku soh amik umah tgh.dia beria amik umah tepi - end lot...

Noorma Ismail said...

he,he,he,,sama la ngan umah kita ni..projek talam gak..sampai masuk paper, baru dia serah kunci dll..skang ni penin pasal pecah lot tanah plak..kami kena bayar dekat 6 ribu untuk law fees dll..talam memang kuat makan duit..ada ke patut kos stationery aje sampai rm300, delivery fees rm 150,eee...geram....

Rafizah Nordin said...

hah ye ke noorma?minta duit bebanyak tu sbb nak cover projek lain yg terbengkalai la tu.mmg geram la TALAM nih...klu ikutkan umah kite tu dah siap tau.tinggal stage nak dptkan CF je.tp sbb fasa lain tergantung,hanging skali ngan umah kite.geram!

Novel Terpakai - Untuk Yang Berminat...

Novel Terpakai - Untuk Yang Berminat...
whatsapp: 017-3113226

My Cute Banner

Halwa Telinga :)