Followers
Tuesday, December 23, 2008
Tauhu Sumbat & Sos Istimewa
Hari ini tak masak nasi sbb malam nanti hb nak g main badminton. Selalu kalau buat tauhu sumbat ni mmg laku sangat. Sbb hb tu mmg la suka makan yg pedas2. Tauhu buat macam biase jela. Rendam dengan air yg diletakkan beberapa titik pewarna kuning telur (atau leh digantikan dgn serbuk kunyit). Pastu goreng. Lepas tu barulah dipotong dua dan disumbatkan dengan hirisan lobak merah, sengkuang atau timun. Sumbat jangan tak sumbat kauuuuuuu!
Tang kuahnya pulak aku amik resepi dari lizacomel @ MyR Kuah ni dah 3/4 kali aku buat. Memanglah sedap sangat kat tekak ni & family...
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Novel Terpakai - Untuk Yang Berminat...
My Cute Banner
No comments:
Post a Comment