Followers

Friday, December 12, 2008

New Toy - Waffle Maker


Ohhooo...amatlah puasnye hati bila barang yg dikehendaki dan dicari2 sejak sekian lama telah dpt dimiliki. Aku dah lama mencari 'waffle maker' ni. Sekarang ini barang sudah jadi ana yang punya... muahahahhh!!!
Tadi balik dr spital singgah kat Tesco Puchong. Memang dah jd kebiasaan klu tempat tu jrg2 pergi, aku akan g ke tempat yg sesuatu brg berhajat belum tertunai. Jadinye tadi usha punye usha punye usha, erkkkk waffle maker!!!! Apa lagi rembatlah tanpa melengahkan masa (wlupun bajet aku bulan ni sure berambat larinye koooooo)... (emppp arap2 bulan ni dpt kua 1 mnskrp,so lehlah tambah sikit saving yg terhambat lari tuh hohohooooo)
Tidaklah mahai beno... RM54.90 je... jenama TAK ADA ehehehh... taklah TAKADA la....

Bila dah beli acuannya mestilah kene beli bahannya jugakan...Kat Tesco tak leh lelame lagi sbb kat luar hari dah gelap - nak malam & ujan. Kene balik umah tunjuk muka kat hb ku sayang tuh. Kalau tak kang riso cik abang tu. Lagipun Mierza dah buat bunyi. Dah boring & penatlah tu... jadi kenelah balik kasi mandi dan rehatkan anak2 sat. Yang dewasa2 ni pun nak gak rehat2 sikit.
Malamnya bila hb keluar g main badminton,minta izin nak g c4.Akak aku nak cuci2 mata.Almaklum le dia dok kampung... hulu... bile dpt kua masa2 camnilah dia nak merendek.Kesempatan tu aku rembat topping tuk selet kat waffle aku tuh nanti.
Jadi...tunggu ajelah aku tepek gambo dan resepi yg aku dah usha kat MyR.
Aduh...mata dah ngantuk... nak zzzzzzzzzzzzzz. Bye...

9 comments:

Azie said...

pas ni sure meja mkn akak penuh ngan waffle heheheheh...buat kak buat jgn tak buat..waffle ceklat sedap :)

CT Delima said...

caya lah fiza..pas ni k.ct pasti duk dtg umah fiza makan waffle tu jer hahaha..x pernah jemu tau :)

Eda said...

waahhhh...aku mmg suke makan waffle..tapi tak sangka lak bole tahan gak rege waffle maker ni eh... adeiiiiii.... tapi takpe lepas ni breakfast n minum petang ngan waffle je la...perghhhhhh sedap tu sapu ngan peanut butter,...terangkat weiiii.... klau lag best top up aiskim kat atas...kompom sehingga menjilat pinggan...ekekeke

ZiE said...

amboiii kak za dah ada toy baru ye... lepas ni banyak le anak mainan yg keluar ye.. penuh meja. pagi ptg siang mlm.. waffle. aku pun suka mkn waffele ni.. apatah lagi kalau penuh n padat ngan peanut.. sedoppp

Mummy ILa said...

perghhhh....wafer.... nak 2 keping kak za. sapu dgn coklat ye.. sedap tuuuuu...

Bibu said...

wa cedap nye waffle aku pong suke sgt..ok jugak rege de aku pon ingat mhl

Rafizah Nordin said...

azie, idak le sampai penuh meja.agak2 la...tp mmg feveret anak banak nih.hb akak je yg tekaknye sukar diramal.hehehe

k ct, meh le kak...

eda,rege wafer maker tuh leh tahan tp klu beli yg dah siap tu yg tokleh tahan.sekeping dah rm2.50...sekali beli musti 2 keping ke atas...emppp masaklah sendiri...

zie...meh le demam same2... hehehe

ila,meh mai umah.klu tunggu gathering tak syiok ah makan sjuk2...makan panas2 baru syiok.

wil, klu tgh ade duit dlm idak le terasa mahai.tp klu bajet cukup2, aduiii senak gak.hehehe.apepun aku dah grap 1, ko biler lagi?hehehe lagik!

SiS-lin said...

ermm lin ada tu cook waffle tu...tp ank2 lebih suke sapu kaya je masa bt tu..

CatlinaFly said...

sy suke waffle inti cekelat & peanut butter...yummyyy...

Novel Terpakai - Untuk Yang Berminat...

Novel Terpakai - Untuk Yang Berminat...
whatsapp: 017-3113226

My Cute Banner

Halwa Telinga :)