Followers

Friday, December 12, 2008

Berita Sedih...


Pagi tadi awal2 pagi dah bangun. Hari ni cadangnya nak ke spital cepat sikit. Lagipun hari Jumaat, waktu melawatnya awal sikit dr hari biasa. Sebab pagi ni mak nak pergi scan kaki dan check urat saraf. Ingatkan nak ikut dan dptlah jumpe doktor dan tau perkembangan kaki tu on the spot dr doktor. Tapi bila kami sampai, tgk katil mak kosong. Rupe2nye awal2 pg lagi mak dah disorong ke tempat pemeriksaan.

Balik2 dr bilik pemeriksaan tu mak bagitau... doktor sarankan mak potong kaki tu. Di sebabkan terkejut dan terpempan, mak tak tanye la pulak nak kene potong sampai had mane. Tapi doktor bagitau pemotongan tu untuk elakkan luka tu melarat-larat naiknya.

Emak nak minta balik. Nak cuba berubat cara kampung pula. Hai entahlah.
Balik dari hospital tadi, rehat2 sekejap dan buat waffle cake tuk minum petang. Lepas tu keluar pergi c4, Subang Jaya. Dengar2 dr jiran kat sane ada kedai HEALIN AG 2000. Tadi belilah Gamalin Plus dan Gamat Krim. Dah tentulah makan 2/3 kali tak nampak kesan. Soooo kene sabolah...

Ni semua gambo2 terbaru luka di kaki mak. Baru tadi tangkap... korang tengoklah sendiri. Takut eh...sian mak....

Semoga Mak Cepat Sembuh...

15 comments:

hana said...

fiza....sedih la tgk mak fiza.. cuma doa dari jauh jerk yg dpt hana kirimkan...moga cepat sembuh!penah denga gak HEALIN gamat tuh bagus..try la fiza.. insyaAllah mudah2an luka tu sembuh.. kene rajin makan ubat tuh yer....

CT Delima said...

Ya-Allah sedih nya hati ni..pilu terasa sampai kat ujung hati ni fiza..Ya-Allah selamat kan mak ku ini..terbayang2 wajah arwah mak k.ct ni fiza..doa k.ct biar cepat sembuh dan jgn dipotong kaki tu..kesian mak kan..sedihh..sayu hati niii...

Eda said...

adoii..tak mampu nak kata apa..just doakan je..kurangkan penderitaan dier..n moga cepat sembuh..

Azie said...

kesiannya kak fiza...moga kak fiza tabah yaaa...kencing manis ya kak...ngeri kita tgk..kesian mak akak..semoga cpt sembuh..dgr gak healin ni bagus..try ehh..semoga selamat semuanya

Rafizah Nordin said...

hana, k ct & eda... terima kasih...

Rafizah Nordin said...

azie, terima kasih...

Suzi said...

salam fiza...ya Allah...berat dugaan yg dilalui tu...berat mata memandang berat lagi bahu memikulnya. Semoga mak fiza dan famili tabah hadapi nya...tentu ada hikmah disebaliknya.Terus berikhtiar dan doa lagi dan lagi kepada Allah SWT...semoga sembuh ye...

nasz said...

sayu hati tgk keadaan mak akak. semoga dia cepat sembuh ye kak...

saveme_zero said...

adoii..sure sakit tak ingat tu..huhu. hope mak ko cepat sembuh za. ko usaha je la apa2 za..asalkan mak ko cepat sihat.

Sifu Mirza said...

salam fiza...

mudah-mudahan ibu tu beransur-ansur sembuh insya Allah...

selagi ada nafas, teruskan berusaha asalkan ianya tidak melanggari garis agama...

tidak Allah uji hambanya selain hambanya mampu dengan ujian itu..

doa saya, beliau kembali sihat semula..insya Allah

Nur Syafawati said...

kak fiza...cian nengok keadaan mak kamo...aku doakan supaya mak kamo cepat sembuh yer..insyaallah..

Rafizah Nordin said...

terima kasih semua...ingatan dan doa semua amat saya hargai dan akan saya kenang selamanya...

ZiE said...

kak za sedihnya :( semoga ibu kak za tabah mengharunginya. kak za n family kena support .. aku doakan semoga semuanya sehat.

Mummy ILa said...

teruk gak lukanye.. ada gak dgr org kata gamat healin tu leh sembuhkan luka camni tp yela kita berusaha la kak za..

vimmiyasmin said...

http://www.biodiabetes.com/malay/index.php

Novel Terpakai - Untuk Yang Berminat...

Novel Terpakai - Untuk Yang Berminat...
whatsapp: 017-3113226

My Cute Banner

Halwa Telinga :)