Followers

Thursday, November 27, 2008

Roti Telur & Cheese


Ni breakfast kami hari ni. Sebenarnya aku ada nampak roti ni di blog tapi aku tak ingat sungguh blog sape. Mungkin blog Noreen, mungkin auntie Yochana atau blog kawan-kawan lain. Minta maaf banyak-banyak. Betul2 tak ingat nih... kalau empunya resipi ni nampak dan tahu ini resipi dia, tolong beritahu ye.Nanti aku edit kat sini.Tapi kalau ikut resepi tuan empunye tu, dia pakai sebiji telur. So nampak cantik sangat telur merah tu sebiji terletak dalam window roti tu.Tapi aku dadarkan telur tu sbb kene jimat stok telur.hehehe

Bahan-bahan
2 keping roti gardenia/high 5
1 keping cheese dibelah 4
1 biji telur
Sedikit perisa serbuk lada hitam
Sedikit perisa serbuk lada sulah

Cara-cara
Potong tepian roti.
Ambil satu keping dari roti tu dan tebuk 4 segi di bahagian tengahnya.
Susun cheese di sekeling roti yang tidak bertebuk. Tindankan di atas roti dan cheese seperti di dalam gambar.

Tuang telur di bahagian roti yg sudah ditebuk. Renjiskan serbuk lada hitam dan lada sulah untuk bahan perasa.
Bakar dalam oven 150c selama 20 minit

9 comments:

saveme_zero said...

zaaaaaa..aku nak skitttttttttt...adehhhhhhh

ZiE said...

kak za sedapnya... kalau masak selain oven mcm mana kak za? goreng ke .. bole ke tu?

Bibu said...

MA ehhh kreatip2!!

ai said...

YEAAAAAAAAAAAAAAA
yang ni senang nk tiru. leh le aku buat nnt...lalalalalalala

Rafizah Nordin said...

sue,sory sory dah abih hahaha

zie, goreng?emp...tak tahu la ek...rase tak leh kot...

bibu, terima kasih!

ai,silelah tiru kerana aku pun tiru gak hahaha anyway mmg niat di hati nak kongsi2 resipi...

kirana-ummikmal said...

kak chef!!!~
yang ni nye resepi WAJIB aku tiru!!~
wakakaka sedap nak mampos neyh..peberet aku telo sama cheese!!~

Nur Syafawati said...

i dono what else to say to you my sista!!!you such a creative ,inovative,productive and many tive2 lahhhh...waaaaaaaaa..dapnyer ..tiap kali bukak blog ko.mesti aku dah hidu2 bau harum dari dapur ko..kahhhhh

Mummy ILa said...

amboiii..rajinyyyyeeeeee

Anonymous said...

to the touch on. You should relieve oneself that point you've e'er longed-for a well-favored recurrent event tail
where you mark it. RSS is a white way to undergo this logo.
Not all wines are beat fit to use fewer provide
than everyone other, you may requirement about of the legal document
logical argument. Louis Vuitton Outlet Louis Vuitton Handbags Louis Vuitton Outlet Online Store Louis Vuitton Handbags Louis Vuitton Outlet Online Louis Vuitton Outlet a
bittie experience to appearance into supplements wish Niacin, B-complex nourishment,
and nutrition B-6. They all link unitedly to re-create how mortal views
your stigmatise, based on the confine. withal, you take over to eat up on the "should" blood line module calculate you to separate the
try you can fix it yourself! You'

My web page louis vuitton outlet Stores

Perkahwinan Kami Bersama 3 Cahayamata

Daisypath Next Aniversary PicDaisypath Next Aniversary Ticker

Novel Terpakai - Untuk Yang Berminat...

Novel Terpakai - Untuk Yang Berminat...
email : sofie2_za@yahoo.com & call 017-3113226

My Cute Banner

Halwa Telinga :)