Followers

Wednesday, November 12, 2008

Cream Puff Kastard Orange



Hari ni Boy ada jamuan akhir tahun kat skolah sekaligus menyambut hari kanak-kanak. Dari semalam mama dia blur tak tahu nak buat apa untuk Boy bawak ke sekolah. Memang ada nak buat CP ni tp rase mcm malas. Tak tahu malas sbb apa. Rasa macam nak buat sesuatu yg belum pernah buat tp x tau la pulak nak buat apa. Hahaha!

Pagi tadi dok chatting Ila, Ila pun bg suggestion soh buat CP. Oklah... aku pun rajin2kan diri dan simpan sajela hajat nak buat sesuatu yg lain tu untuk lain kali. Dan kali ini juga aku buat tak guna nozle & piping bag. Just bulat2kan je dan tepek atas dulang pembakar tu.



Resepi ni ambil dari MyResipi oleh Zaliana. Dah beberapa kali buat dan berbagai version tp still guna resipi ni. Dah cukup puas hati dgn resipi dr Zaliana ni...
Cuma bahagian kastad tu aku letak paste orange. Saje je...

2 comments:

mummy-izz said...

sapa ye yg bernama ILA tu?.. hehehe..

cam kenal je.. ILA yang GEBUSSS..DEBAB..CUTE tu ye?.. hehe...

Good job!! sedap cream puff ..aku pun suka tp ntah bila nak start buatnye. hehehe

Rafizah Nordin said...

aah ila yg gebus,debab anddd eh cute eh? tang tu tak pasan lak. kahhhh

thanks for the idea & suggestion...

Novel Terpakai - Untuk Yang Berminat...

Novel Terpakai - Untuk Yang Berminat...
whatsapp: 017-3113226

My Cute Banner

Halwa Telinga :)