Followers
Wednesday, November 26, 2008
Crispy Potato Wedges
Layan sajalah ye. Malas nak menaip, malas nak celoteh sebab mataku mengantuk. Semalam tido kul 3 lebih mengadap laptop menyiapkan keje...
Amik resipi kat MyR dari Noorsha
Bahan-bahan
2 bj kentang - potong berbaji
2 s/t serbuk lada hitam
1 s/t serbuk cili
1 bj putih telur - dikocok-kocok ewah!!
Tepung gandum secukupnya untuk disalut
Garam secukup rasa
Cara-cara
Kentang dibersihkan dengan air suam. Kulit tak perlu dibuang.
Rebus kentang dengan garam hingga empuk. Angkat dan toskan.
Biarkan suam.
Satukan serbuk lada hitam dan serbuk cili dalam plastik. Masukkan kentang dan goncangkan sebati.
Masuk kentang dalam putih telur dan golekkan dalam tepung gandum.
Goreng dengan api perlahan hingga keemasan.
Hidang panas2 bersama sos thousand island dan mayonis.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Novel Terpakai - Untuk Yang Berminat...
My Cute Banner
6 comments:
baru td bc komen kat umah noorsha, sampai sini dh siap ghupernyer.. nakkkk!! heeee..
hahaha tu la hana.smalam kite skodeng resipi tu kat myr.arini nampak name tuan punye resipi tu kat umah noreen. tu yg singgah tu gtau dia...
waahhh......jadi dah yeee wedges?? nak nak nak nak nak nakkkk!~ ehehehe.....rase ok tak ni kak ??? nebes den ni kot raso potato tukau jadi raso keladi ko....
kak fiza...yg oren tu thousand island ke?? yg kat kfc tu guna thousand island ke..??mcm lain je rasanya...
nOOrsha, giler kentang klu kentang leh tuka rase keladi wakaka
ok, ok... tadikan sebelum buat akak kua g pasaraya.akak nampak 'thousand island berperisa cheese' keluaran ladies choice.nak beli tapi pek besar.lebam akak nak ngabihkan.regenye pun leh tahan rm12+.udahnye beli thousand islan biase je la
eda, yg oren tu mmg thousand island tp bukan yg macam kat kfc tu...ni thousand island salad dressing
Post a Comment