Salam...
1st biskut untuk raya tahun ini... itupun kalau sempat sampai rayelah yek... kalau lepas berbuka pose, si Boy dok ngadap sambil tengok biskut... tak tau nak kate apelah... :D
Buat lepas sahur subuh ni tadi ni ha... tengah anak2 nyenyak tidur... mama dengan tangkasnya di dapur. Kalau boleh memang nak siapkan sebelum anak2 bangun. Pasal kalau dah bangun tu kang, lagi banyak kije... nak mandikanlah... itulah... inilah...
Resipi dari Kak Zana cayang... tq kak, sebab sudi berkongsi resipi. Sedap ke idak tak taulah sebab aku pose nih... tapi masa dok susun biskut ni dalam bekas, memang rase macam rangup tuh... mase membako tu pulak semerbak bau kopi... huhuuu sedap le tu erk...
1st biskut untuk raya tahun ini... itupun kalau sempat sampai rayelah yek... kalau lepas berbuka pose, si Boy dok ngadap sambil tengok biskut... tak tau nak kate apelah... :D
Buat lepas sahur subuh ni tadi ni ha... tengah anak2 nyenyak tidur... mama dengan tangkasnya di dapur. Kalau boleh memang nak siapkan sebelum anak2 bangun. Pasal kalau dah bangun tu kang, lagi banyak kije... nak mandikanlah... itulah... inilah...
Resipi dari Kak Zana cayang... tq kak, sebab sudi berkongsi resipi. Sedap ke idak tak taulah sebab aku pose nih... tapi masa dok susun biskut ni dalam bekas, memang rase macam rangup tuh... mase membako tu pulak semerbak bau kopi... huhuuu sedap le tu erk...
Jom layan resipi simple nih... sonang... cepat... kos bajet!!!
Bahan2
200g mentega
240g tepung naik sendiri
2sb serbuk koko
Sedikit garam
100g gula kastor
*2sb nescafe
*1sb air panas
Sedikit esen vanila
Cara2
Pukul mentega dan gula hingga kembang.
Masuk semua bahan kering, bancuhan kopi dan esen vanila. Gaul sebati.
Masukkan dalam piping beg bernozle bintang. Paipkan memanjang dalam dulang pembakar yang dialas dengan baking paper.
Bakar bersuhu 180c selama 15-20 minit atau hingga masak.
Bahan2
200g mentega
240g tepung naik sendiri
2sb serbuk koko
Sedikit garam
100g gula kastor
*2sb nescafe
*1sb air panas
Sedikit esen vanila
Cara2
Pukul mentega dan gula hingga kembang.
Masuk semua bahan kering, bancuhan kopi dan esen vanila. Gaul sebati.
Masukkan dalam piping beg bernozle bintang. Paipkan memanjang dalam dulang pembakar yang dialas dengan baking paper.
Bakar bersuhu 180c selama 15-20 minit atau hingga masak.
13 comments:
amboi..awalnya buat kuih raya!! kata guna nozel bintang tp x nampaak cam bintang pun! hehehe... sekilo berapa ni???
fiza,va va va dah panas enjin ye
k ita,
klu nak nampak bintang x yah tarik ke bawah le...ape yg sekilo?
cik mi...
berasap dah pun hahahaa
awalnya buat biskut raya..tahun ni tak buat tempahn ke..mimi kl buat cam gini..agknya tak sempat nk raya,,,bukan ank yg angkut tpi mmg hubby mimi tak leh tgk biskut rgn cam gini..sedap mkn sambil main tenet...
nampak sedap n rangup jer..
cam sekut semperit jerk
sure rangup kan...
thn ni amat2lah mls nak buat kueh
nak rehat jer..bleh gitu :)
biskut bajet ciput ni yang slalu sedap!! tambah2 ade coklat2 ni lagi la masyuukk!! ;)
mimi,
awal ke...?kemudian hari waktu korang sibuk wat kuih mase tu akak sibuk buat tempahan.jadi kene wat dr sekarang la tuk sendiri...
tokde,
ntah le...belum merase lagi tu...
el,
mcm jek tau...tp bukan!
ieda,
ya betui... setuju!
Salam fiza...lepas dibalangkan simpan kat mana?...dia orang dah jumpa belum balang tu?
Akak tak boleh..sebab hidung anak2 akak dah cukup besar & luas untuk menghidu...& menjejaki!hihihi!
kak pza..kuih ni cam rupe semperit coklat..ekeke
k watie,
hahaa anak2 saya belum pandai geledah dapoq lagi...
faiz,
rupernye aah...tp semprit tu lebarkan..ni memanjang jek..
kd 12
canada goose outlet
off white shoes
longchamp handbags
kyrie 7
yeezy boost 350
golden goose outlet
curry 8 shoes
bape clothing
longchamp
my latest blog post dolabuy louis vuitton published here Loewe Dolabuy click here for more replica bags
Post a Comment