Followers

Saturday, June 20, 2009

Strawberi Choc Shake

Jom kite basahkan tekak dengan minuman ini. Tengahari rembang kalau dapat minum minuman camni memang heaven. Sekali buat dapat 2 gelas tapi 2 gelas tu minum sorang pun tak cukup rasanya.
Huhuhuuu...
kalau tak caya korang coba...

Bahan-bahan
5-6 biji strawberi

2 sb yogurt strawberi/plain pun boleh jugak
1 gelas susu full cream/low cream pun boleh jugak

2 sb gula (ikut tekak ye... :D )

1/2 gelas ais ketul (ikut suka ye :D )

Coklat sirap Hershey's


Cara-cara

Masukkan semua bahan kecuali coklat sirap Hershey's ke dalam blender (kes nak menjahanamkan blender dgn air ketul tu, wakaka!). Blend hingga semua sebati. Tuang dalam gelas dan paipkan coklat sirap ke dalam gelas itu.
Enak dinikmati ketika dingin.

Selamat mencuba... :D

1 comment:

jue mj said...

waaa... mmg nyaman ni... ada gak ju buat sekali sekala, tp tak la buh coklat syrup tu... satu lg, kalu guna blender panasonic mmg tahan utk blend ais batu... (buat iklan la plak- bukan keje ngan panasonic tau!)

Novel Terpakai - Untuk Yang Berminat...

Novel Terpakai - Untuk Yang Berminat...
whatsapp: 017-3113226

My Cute Banner

Halwa Telinga :)