Followers

Friday, June 12, 2009

Nasi Goreng Tom Yam


Beshnye... dapat pujian dari birthday boy. Sedap katenya. Ohooo... sebenarnya ini adalah makan malam untuk birthday boy semalam. Dan lagi satu sebenarnya... malam kelmarin Cikgu Noriah datang ke rumah. Bersamanya dia bawa satu borang. Katenye ade satu pertandingan suka-suka masak. Tapi kena masak nasi goreng saja. Cikgu Noriah yang tahu aku ni suka masak-masak suruhlah aku masuk pertandingan tu. Aku cakap, aku masak untuk suka-suka je bukan nak masuk pertandingan. Tapi Cikgu Noriah kate, ini pun untuk suka-suka juga. Pertandingan suka-suka ni dianjurkan oleh KEMAS. So, aku pun ikut sajelah.

Ruper2nye sebelum itu, Cikgu Noriah dah siap telefon hb, minta izin nak ajak isterinya ni masuk pertandingan suka2 nih. Heheheee Cikgu Noriah siap kate, "Sofie dah izinkan dah..."
So malam ini aku akan ke PJS 8, Bandar Sunway. Masak dari rumah. Di sana nanti tinggal buat hiasan ringkas2 saja. Jadi semalam tu, aku masak untuk bagi birthday boy juri utamalah. Katenye sedap jugak. Resipi ni boleh bawa ke pertandingan tu.

Terima kasih buat Mak Yung Hana sebab resipi ni aku ambil dari My Resipi oleh Mak Yung itu. Kite lihat nanti macam mana keputusannya. Walaupun hanya suka suki tapi kalau dah namanya pertandingan tentulah harap2 dapat menang ye tak... tapi kalau tak menang pun tak apa. Adatlah tu (ayat skema!) :P

Ketika n3 ni keluar, aku dah berada di PJS8, Bandar Sunway.
N3 ni aku buat autosaved...

3 comments:

Aishah@Ariffin@Aqil said...

hope menang nih...kembang makyung resepinye masuk pertandingan,....hehehhe

ai said...

Musti kau menang punye la besen!!! aku kompom!

~wei, jgn lupa kek sebeday tote aku tau.. :P

MUMMY ILA said...

amboi ko kak za..siap hias2 lagik..
best..best..

Novel Terpakai - Untuk Yang Berminat...

Novel Terpakai - Untuk Yang Berminat...
whatsapp: 017-3113226

My Cute Banner

Halwa Telinga :)