Followers

Saturday, June 13, 2009

Sambal Ketuk Ikan Bilis wif Tempoyak

Tempoyak ni Cikgu Noriah kasik. Tengah manis ni sedap le wat sambal ketuk ni. Nanti dah masam sikit baru wat gulai. Itu pun kalau sempat. Bukan banyak pun baginya. Eh, orang bagi deman lak! Hahahaaaa

Hati ini ada panazzz sikit. Tapi aku sabo... sabo... sabo itu separuh dari iman, ye tak kengkawan?

Gini ceritenye... dari pukul 10 pagi tadi aku dok cakap kat hb aku, aku nak g Shah Alam nanti. Then dia tanye, nak g mane? Nak cari ape? Aku jawab, ada sale Living Quarters kat stadium. Then dia tanye lagi, jual ape? Aku jawab lagi, jual pinggan mangkuk yang mahal macam kat Sogo tu. Then dia tanye lagi untuk kesekian kalinya, kenapa? Kat rumah ni dah tak ada pinggan ke? Uhuk... aku dah dapat tangkap dah... soalan yang bernada begitu adalah pendorong kepada tidak memberi izin untuk aku pergi ke sale itew!!! Uwaaaaaaaaaaaaaaaa

Dah tengahari dia buat dekk jek. Aku pun buat muke sikit, sikit jek. Buat2 mogok. Tak mo masak, padan muke. Sampailah pukul 1.30 tghari, aku masih golek2 atas tilam dalam bilik anak2. Gerem punye pasal sampai baring pun lain2 tempat hahaha!!! Tapi lepas tu aku jadi tak sampai lak. Akhirnya aku bangun gak g dapo. Berperang kat dapo. Masa menumbuk sambal tu saje ketuk kuat2 sambil2 tu lepas perasaan le kunun. Tapi haram takdek respon. Huwaaaaaa!!!!

Tapi masa makan elok dah. Aku ni marah belakang2 jek. Depan2 pijak semut tak mati wakaka teruk tul pangai!

4 comments:

~~ciklinn~~ said...

hahahhaah frust yerk.. laki aku ada gak ckp..tapi dah sound awal2 takleh beli apa2.. makanya aku malas nak gi sbb menyakitkan mata n hati aku jerkk kalu gi tak beli apa2... huhhu

MUMMY ILA said...

wah..takleh tahan tengok sambal tempoyak ni. feveret beb!

Datin El said...

salam fiza tengah merajuk eh...nasip baik tak pecah lesung tu...eeee sedap nya sambal n tempoyak tu lapar nasik dibuatnye huhu.

blogresipi said...

Alamak tempoyak lagi...kite tgh mengidam tempoyak nie...sedih je tk dapat makan..huhu

Novel Terpakai - Untuk Yang Berminat...

Novel Terpakai - Untuk Yang Berminat...
whatsapp: 017-3113226

My Cute Banner

Halwa Telinga :)