Followers

Tuesday, June 09, 2009

Melegakan tekak di kala panas membahang di luar sane... hiks!

Salam allz... pekabar semua? Harap2 semua sihat. Tapi diri sendiri ni yang tak berape nak sihat. Baru baik demam. Actually idak le kuat sangat demamnya tapi doktor kate kite ni stress. Period pun tak keluar lagi. Dah lewat 8 hari dah ni. Dah dua kali buat UPT tapi negatif. Negatif okeyyyy! So doktor bagi pil pelancar haid tapi nampaknye belum ade tanda2 nak turun darah pun. Bagi masa lagi 2/3 hari then nanti nak kene p spital buat pemeriksaan lanjut le...

Huhuhuuuu biler nampak tanda negatif tu lega tak tahu nak cakap. Masa menunggu urine tu gerak dan petak kecil tu menunjukkan 'line' tu perghhhhhh punyelah berdebo. Macam tunggu keputusan anak pertama dulu tapi kali ni dalam situasi yang berbezalah. Hahaha!!! But now biler dah berlanjutan harinye tetap negatif but darah tak turun2 lain le pulak punye risau yang datang menyerang. Adeh... memacamlah!

Pasal emak... belum dibawa balik ke Perak lagi. Mak Ina belum balik lagi. Tapi esok Mak Ina nak bawa mak ke Duyong, Melaka. Ada dengar kabo dari salah seorang nurse pelatih kat Hospital Serdang yang sebelum ni neneknya berubat di sane kerana penyakit kencing manis, kesnya macam emak juga. Sekarang alhamdulillah, neneknya tu dah sihat. So, Mak Ina nak try bawa mak ke sana berubat. Aku... tak dapatlah ikut. Baru baik demam & hubby pun tak dapat cuti.

Okey... entahlah biler sapat berblogging lagi. Tapi yang pastinya daku rindu banget same you allz!

Ups... demam2 pun sempat tadi ke bake with yen, puchong then ke Tesco. Hiks... beli tepung roti. Lame dah tak meroti & berpizza. Anakanda dah rindu2an dgn pizza mamanye. Bukan susah mane pun... BM kan ade!
Haha!!! Jangan mare ye mereka2 yg ndak ade BM tuh...Cepat2 gomol cik abe mintak belikan BM... :P

Kikikikkkkkk!!!

8 comments:

Suzi said...

Alahai kesiannnya, fiza tak sihat ke?? kena byk2 rehat tu...byk fikir sgt kot...bawk2 bertenang hihihi...
semoga kembali sihat ....

MUMMY ILA said...

aloh..aloh sian ko kak za. tapikan aku bukan nak kata apala..dulu kak ipo aku pun peod lewat datang seminggu lebih. lepas tu dia cek upt -ve. doc kasi ubat turun darah tp x klua2. sebulan genap dia p cek up dgn doktor balik. sekali scan..ada baby la.. sudah sebulan. hehehe..

so, beware! mirza mayb akan dpt adik..

heheheheheh

take care....

Rafizah Nordin said...

k suzi,
tqsm! :D

ila,
tidak!!! aku tidak mahu!!!! uwaaaaa

Sifu Mirza said...

salam fiza..

mudah-mudahan cepat sembuh dan aktif semula...

:-)

Aishah@Ariffin@Aqil said...

alahai cian nye akak...moga cepat2 sembuh ya...take care...bakal mak yung agaknyer ekkk...lagi2 ade demam2 tu...hehehe

Nur Syafawati said...

ko belikan aku satu breadmaker tu leh???teringin gak wat roti sosej sendiri.huhuk2222

Rafizah Nordin said...

sifu,
terima kasih.harap2 pun camtu gakla...

aishah,
xdelah...takde instict pun...uhuk jgnla...

sya,
okey...biler dah masukkan duit dalam akaun aku gtau eh... :P boleh jek aku 'belikan'...

♥ Eda ♥ said...

demam byk sgt makan takoyaki nih...kahhhhhh..
same la kite... sesamalah kite menyihatkan diri..amboi minum susu lembu nampak..lalu ke..wakakaka

Novel Terpakai - Untuk Yang Berminat...

Novel Terpakai - Untuk Yang Berminat...
whatsapp: 017-3113226

My Cute Banner

Halwa Telinga :)