Followers

Wednesday, June 17, 2009

Sambal Tumis Tempoyak


Yang ini juga request by my lovely hubby. Makan dengan nasi lemak tadi.

Sambal tumis ikan bilis ni masak macam sambal tumis ikan bilis yang biasa tu saja cuma masa cili tu dah masak, barulah masukkan tempoyak. Tempoyak Cikgu Noriah - Thanks Cikgu... heheheee...

Kalau ikut cara aku masak sambal tumis, first sekali aku akan goreng ikan bilis tu hingga garing dan ketepikan. Then baru proses masak sambal tu. Last sekali nanti barulah aku masukkan ikan bilis dan terus tutup api.

N3 masak2 hari ni akan menyusul nanti. Hari masak sedop tau...
:D

4 comments:

UmmiHanani said...

sambal tumis tempoyak kegemaran idah juga..wah sedap nampaknya...berselera bila makan..

Mummy Dasy said...

aduh sedapnye... lapo ah plak

FaizAmYAirieL said...

ihh terlior aku kak pza..huhuh..kak pza aku pon same kalau masak nasi goreng or bendi goreng nak tarok ikan bilis mesti aku goreng garing dulu ikan bilis tu n masokkan di penghujung masakan supaye ikan bilis tu kite makan garingkan? ehehe

cikmanggis said...

fuhhh..tempoyak dengan apa saja sedap!dengan budu lagi sedappp

Novel Terpakai - Untuk Yang Berminat...

Novel Terpakai - Untuk Yang Berminat...
whatsapp: 017-3113226

My Cute Banner

Halwa Telinga :)