Followers

Tuesday, March 30, 2010

Moist Brownies


Salam...

Memang syedap brownies ni... aku pun merasa sepotong je... Next time terasa nak buat lagilah... Resipinya aku salin dari blog Hana lame dah... tapi baru terasa (sampai seru) nak buat sekarang...

Aku buat brownies ni pada hari Ahad lepas. Bawa buah tangan ke acara pertandingan Futsal/Bola Jaring. Terlupa nak ambil gambar dari rumah. Dah sampai sane barulah sibuk nak snap tonggeng2... hahhahaa!!!

Jom layan resipinya... korang2 cube le... kalau malas nak cube, tadek oven ke kat romah, meh le order dari ambe... ambe sedia menerima tempahan... eheheee promot plak!!!

Bahan2

(A) - Sebatikan
1 cwn susu cair
1 cwn butter yg dicairkan (aku pakai minyak kelapa & kurangkan pada 3/4 cwn)
1 cwn air panas
2 cwn gula perang

(B) - Adun sebati
2 biji telur (gred B)
1 st esen vanila

(C) - ayak
2 cwn tepung gandum
1 cwn serbuk koko
1 st baking powder
1st soda bikabonat

Cara2
1) Panaskan oven 175c - 10 minit
2) Sebatikan semua bahan A. Tuang bahan B dan sebatikan. Masukkan bahan C. Aku tak gunakan mixer, sekadar guna whisker saje...
3) Alas loyang 10x10cm dengan kertas minyak yg telah digris dengan marjerin.
4) Bakar 40-45 minit (hingga masak).



4 comments:

CatlinaFly said...

akak..sy rasa nak menggelupur tgk brownies akak ni..menggoda!

saveme_zero said...

mmg sedap gilossssssssss

Fiza Nordin said...

cat,
mak aiii sampai menggelupur...bahaye neh!!!

sue,
sedap erk???ha, pasni p wat senirik!dah salin resipi ka bulum?klu malas jugak tak dapek den nolong....ekekeee

fatin90 said...

salam..bahan a tu..kalau kita sebatikan pakai mixer pun tak pe kan...

Perkahwinan Kami Bersama 3 Cahayamata

Daisypath Next Aniversary PicDaisypath Next Aniversary Ticker

Novel Terpakai - Untuk Yang Berminat...

Novel Terpakai - Untuk Yang Berminat...
email : sofie2_za@yahoo.com & call 017-3113226

My Cute Banner

Halwa Telinga :)