Followers

Tuesday, March 02, 2010

Edisi menyibukkan diri.......

Dayah, anak Kak Ham (yang selalu tolong jagakan Mierza) dan Kak Ani.

Salam...

Hari Jumaat lepas coti Maulidur Rasul,kan... pagi dalam pukul 11 gitu, aku sengsorang je p Blok N @ Taman Desaria. Anak-anak tinggal rumah dengan hb. Ade hal sikit dengan Cikgu Noriah... Sampai2 aje aku tengok ade asap2 kat wakaf depan blok tu tepi jalan & tempat parking kereta. Jengah2 kepala, aku tengok sume mak2 orang je yang mane geng2 baca yassin aku mase tinggal menetap kat sini... emp, aku pun ape lagila kan... dah jumpe geng... mestilah menyibuk & menghevoxkan diri kat situ... ekekekeee!!!


budak encem ni anak si Ari... Ahad ni ade wat bacaan yassin kat umah dia...


Yang tudung itam baju kerawang2 hitam merah tu - Kak Nor Kamariah, isteri Cik Haris. Cik Haris ni rapat ngan hb. Suami Kak Nor Kamariah ni lah yang banyak tolong & ajar hb pasang tiles kat rumah aku masa belum pindah aritu... Yang tudung itam & t-shirt putih tu, Ari... Ahad ni ada bacaan Yassin kat rumah dia... I'Allah kalau tak de aral, aku akan menjoinkan dirilah...

Ruper2nye depe ade wat makan2... alooo beshnye... saat2 & aktiviti2 macam inilah yang membuatkan aku rase macam nak pindah balik ke Blok N tu... hukhukhukkk!!! Besh tau... Banyak aktiviti kemasyarakatan kat situ... dia orang pun nampak seronok je aku datang menyerah diri... ajak2 aku join & makan2 sekali. Alohaiii terima kasih ye akak2 sekalian. Sangat menghargai tau... memang besh dan seronok aku kalau ada kesempatan nak ke Blok N ni...

Ikan bakar... ohohooo, i like u!!!

Ayam Bakar pun ada... sayo kobis masak lemak pun adoooo...

Hujung minggu ni, InsyaAllah... aku akan menjoinkan diri lagi dengan aktiviti bacaan Yassin. Minggu ni turn rumah Ari, tingkat bawah depan lift Blok N tu. Ari dah jemput aku sejak minggu lepas lagi. InsyaAllah kalau takde aral memang aku nak pergilah... seronok dapat jumpe kakak2 yang baik hati tu, dapat juga mengaji... beramah mesra dan bising2.

Kak Minah @ Tingkat 1 & Ustazah Yan @ Tingkat 12.
Kebanyakkan budak2 kat Blok N & ade gak dari blok berdekatan mengaji dengan Ustazah Yan. Termasuklah anak2 aku si Baby & Boy mase kami dok kat sane...


Kat rumah baru ni... hemp, memasing buat hal sendiri je...
Sabo ajelah...

2 comments:

Nur Syafawati said...

sonok kan ade jiran2 yg baik2 mesra alam mcm tu kan?mmg la berat ati nak pindahhh..bile dah pindah tu..rase sunyi je kan..huhuh..xpela kak..kat tempat baru ko cuba la cari jiran2 yg best mcm tu gak..hehehe

D.O.U.B.L.E...S said...

sedapnya...aku suka nak sikittttttttttttt

Novel Terpakai - Untuk Yang Berminat...

Novel Terpakai - Untuk Yang Berminat...
whatsapp: 017-3113226

My Cute Banner

Halwa Telinga :)