Followers

Friday, August 12, 2011

Lauk Yang Simple Saja...



Beberapa hari ni sibuk sangat... sibuk menyiapkan tat nenas tempahan tu... Itu yang membuatkan blog pun macam tak terurus. Alhamdulillah, 1 lagi adunan, siaplah tat nenas cookies tempahan. Lepas tu sibuk pula nak buat almond london, green pea cookies, bubble choc & cornflakes choc tempahan juga. Alhamdulillah sekali lagi... rezeki dariNya yang tak putus.

Masak untuk berbuka, buat yang simple2 aje. Since orang2 dalam rumah ni, setiap kali berbuka semua nak mengejar nasi saja... kuih2 memang tak berapa layan. Ada, telan... takde, tak bertanya pun... tapi anakanda bujang tu, kalau boleh nak makan roti john je hari2. Bila dah makan roti john, nasi tak sentuh. Kita pulak yang risau. Takut perut dia tak tahan. Tapi dia releks aje....

Alkisah kelmarin (subuh Jumaat), aku kesiangan. Sedar2 dah sayup2 suara mengaji dari surau berdekatan. Adeh... tengok2 jam kat hp dah pukul 5.35am. Diingat2 kembali, memang alarm hp dah berbunyi pukul 4am tadinya, tapi aku dalam mamai2 p tutup dan sambung tidur terus. Tu lah dia....

Kesian kat anak2.... Hingga ke sudah Boy berpuasa. Alhamdulillah... Tapi anak dara (Baby), dari sekolah dah makan. Masuk2 dalam kereta, terus kata yang dia tak puasa. Ustazahnya bagi pinjam RM2 untuk dia pergi beli makanan kat kantin. Dia makan sandwich katenya. Oklah... Mierza... sambil tengah menyonyot botol susu tak sudah2 mengaku yang dia sedang berpuasa... pulak!!! hehehehee...

Ok, nak chiow dulu... layanlah 2 keping menu yang tiada beresipi ni... Sekadar peneman n3 aje sebenarnya...


8 comments:

Cendana Kasih said...

kelako plak si baby, siap ustazah bagi pinjam duit tu....hehehe...

el said...

sure dia kata kat ustazah tu..mama x bgn sahur..tu psl baby x pose heheheh

Amie said...

banyaknya tempahan kuih raya.... mudah2an rezeki ters bertambah!

dZana said...

tgok lauk yg simple mimple tu.. mask2 lemak ni klau akk mesti nk ada sambal belacan n ikan goreng..

Fiza Nordin said...

noorma,
tu le dia nak dara ku nan saurang tu...

Fiza Nordin said...

l,
mmg dia kabo gitu pun katenye l... aishhh segan nak jumpe ustazah pasni hihihiii

Fiza Nordin said...

amie,
alhamdulillah... amin! tq...

Fiza Nordin said...

k dzana,
kite pun... simple dan ringkas gitu,kan... :D

Perkahwinan Kami Bersama 3 Cahayamata

Daisypath Next Aniversary PicDaisypath Next Aniversary Ticker

Novel Terpakai - Untuk Yang Berminat...

Novel Terpakai - Untuk Yang Berminat...
email : sofie2_za@yahoo.com & call 017-3113226

My Cute Banner

Halwa Telinga :)