Lauk berbuka iftar hari ke 5 kami... Ikan kegemaran aku. Kalau buat bakar, lagilah suke!!! Tapi duduk rumah flat macam ni, tingkat 9 pulak... manelah boleh nak bakar2 ni. Buat marah jenjiran aje, kan.... kalau duduk rumah Puchong dulu, mungkinlah kot aku akan bakar membakar camni. Sebab rumah Puchong tu tingkat bawah sekali. Arghhhh, usah dikenang2 hihihiii
Anak2 pun suka tapi mulut aku asyik ulang cakap ayat yang sama ajelah sepanjang tengah makan tu, "tengok2 tulang..." Terkial2 deme makan. Tapi gulai tempoyak ikan terubuk ni dorang tak sentuh pun. Even my Boy yang memang hantu tempoyak. Sebab aku buat pedas. Letak cili api banyak2. Kalau tak pedas, tak kicklah!
En hubby tak berapa gemar sebab tulangnya yang serabut tulah... dia kate menggangu makan dia sebab kena pilih2 tulang. Hehehee...
Asyik makan ikan pelaling aje... bohsan gak, kan... sesekali nak gak tukar selera...
2 comments:
kak fiza.. sedapnyer gulai tempoyak. tp kalau terubuk mmg tun bakar je.. xtahan ngan tulang dia tuh! tun bakar atas kuali je kak.. hihi
tun telani,
kwn pun ade sajes soh bakar atas kuali je...akak je x penah try hihihii
Post a Comment