Followers

Tuesday, August 23, 2011

Bubbles Choc



Resipi simple aje ni... suka buatnya... sambil2 buat ngadap tv je... makan pun sambil2 ngadap tv gak... tgk2 habis sebotol. hambekkkk ko!!! For sure kena buat lagi dalam masa terdekat ni. Kalau tak sempat, lain kali ajelah gamaknye. Tapi bubbles tu masih ada berbaki. Harapkan masa dan rajinnye ajelah....



Bahan2

coklat milk compound (guna coklat masakan pun boleh)
bubbles secukupnya
kismis/cranberi kering/kekacang dsb
manik pelangi/coklat rice dsb
paper cup

Cara2
> cairkan coklat milk compound secara double boil. Setelah cair, masukkan dalam mangkuk.
> masukkan kismis/cranberi kering/kekacang. gaul sebati.
> masukkan bubbles sedikit demi sedikit dan digaul dengan coklat.
> sudukan ke dalam paper cup dan hiaskan dengan taburan manik pelangi/coklat rice.
> biarkan coklat mengeras atau kalau nak lebih cepat, masukkan ke dalam peti ais sekejap.

Pasti jadi rebutan anak2 kecil... enaknya kudap2 syawal nanti :D



14 comments:

LadyD said...

salam.
ni kalau nampak si aiman ngan hani ni mesti berebut...err...nak try la.

tun_telani said...

kak fiza, tun baru plan nk wat nii.. hihi.. tp nk wat kat kg, sbb kalau wat skrg susah nk wat balik.

Cendana Kasih said...

dah berderet biskut ko... simpan kat aku sikit yer...hehe

Fiza Nordin said...

ladyD,
salam...budak2 mmg sukalah gini2...selamat men'try' hihii

Fiza Nordin said...

tun,
lebih banyak tangan, lebih cepatlah siapnye.... selamat pulang ke kampung halaman ye tun...

Fiza Nordin said...

noorma,
boleh je simpankan... masalahnya adekah kau akan singgah ke teratak aku ni???hihii

Deliah's Deli said...

paling senang n paling sedap!!

Amie said...

comelnya BC... sedapkan!

Juwita Jamaludin said...

lawa2.. dah tentunya sedap..sukanya tgk

HomeKreation said...

Fiza cayang,
Sonang jer buat ni.... nampak pun kiut & menarik.... kalau cam tu, meh kita 4-5 balang.....kikiki

Fiza Nordin said...

del,
betul!!!!

Fiza Nordin said...

k amie,
cute sangat....saya pun berulang2 kali membelek hahahaaa mcm takde keje nak buat je.... & risau belek punye belek terngap pulak, hah batal pose!

Fiza Nordin said...

ita,
fathnin & fateh suka coklat? klu suka haruslah dibuat tu...

Fiza Nordin said...

along,
amboiiii sampai 4-5 balang hendaknye... kite pun ada sebalang je...camne tu???

Perkahwinan Kami Bersama 3 Cahayamata

Daisypath Next Aniversary PicDaisypath Next Aniversary Ticker

Novel Terpakai - Untuk Yang Berminat...

Novel Terpakai - Untuk Yang Berminat...
email : sofie2_za@yahoo.com & call 017-3113226

My Cute Banner

Halwa Telinga :)