Followers

Tuesday, March 31, 2009

TAG dari Eda Aussie

Akhirnyaaa.... :) Orang yang kemudian dapat TAG ni pun dah settle keje.
Aku baru nak terkedek-kedek menyiapkan assignment yg ttunggak sekian lama ini
Sorry Eda cayang... bukan aku melupakan.
Tidak sesekali... tapi sejak pakai komputer aku jadi manusia yang
pemalas nak meng'upload' dan meng'download' gambo.
Kerana kelembapan sistem yang mengalahkan siput sedut dan
sang kura-kura yang sedang nazak nak goal!
Jom layan gambo aku dalam pantang... Ni masa dalam pantang melahirkan Boy. Masa ni kat kampung abg Sofie.
Sebenarnya aku taklah menghabiskan
tempoh berpantang kat kampung.
Tu aku balik kampung sebab ada
masalah kesihatan.
Emp, klu korang ingat, aku ada ceritakan...

masa berpantang tu aku dikirimkan pelesit melalui bidan yang
mengurut aku.
Jadi aku balik kampung utk berubat.

Alhamdulillah semua baik selepas itu.

Dalam gambo tu aku dah sihat. Tu yang tersenyum bukan main...
Kalau tak aku asyik menangis je Semua dah risau dan takut.
Seriau aku kene angin meroyanlah pulak.

Nauzubillah...


Okey... yang ni plak gambo aku masa berpantang melahirkan Baby.
Gambar atas tu baru seminggu melahirkan. Sambut kecil-kecillan je...
Jangan tak je lahkan... Beza Boy dan Baby seminggu je tapi tahun
yang berlainan (Boy - 11/07/2001) (Baby - 04/07/2003)
Last sekali gambo aku masa dalam pantang melahirkan Mierza.
Masa ni muka pun dah tak touch up dah. Jaga diri sendiri, gitulah... ala kadar jek...
Mak aku cakap, "tunggulah umur 40 thn nnt baru rase sakit sane sini..."
huhuhuuuuu


Aku tak de gambo sorang ah... alah... korang tahukan ruper aku sekarang camne...
aku kan selalu show off diriku yg semakin mengembang ini, wahaha...!

13 comments:

♥ Eda ♥ said...

terkezut aku tgk gambo pertama tu...aku ingatkan rambo ko mengerbang...upenye bukan...hikhik... penuhnya bedak.... mmg ikut pantang betul..anak ke 3 dah sempoi je...hehehe

~~ciklinn~~ said...

eh kurusnye fiza lepas bersalinnn... kalu lin masa ni gedebob tak hengatt..alahi jahatnya bidan tu... alhandulillah tak der apa2... tapi ap motiff yerk dia nak buat jahat camtu.. haitss

IRMALIAH MOHD RAMLI said...

mmg cayalah kak fiza...mmg pantang betul2 tu...hehe...tp yg 3rd x tabik dah lah....wakakaka

Rafizah Nordin said...

eda & irma,
gitulah...anak ke3 tu aku ade gak berbedak dan sebagainye tu tp tak lame lah. adelah kot dlm 3 minggu.pastu inilah jadinye (sprt didlm gambar itu)

ciklinn,
anak pertame tak prepare.bidan main terjah jek.xtaulah...kate org ngubat tu 'dia' saje nak bergurau.huhuhuuuu
guraulah dgn org lain...

*HeRdA* said...

perhhhh k.za..yg 1st tu haaa..tepung gomak ko letak..hehehehe..yg last tu dh sempoi..hanya kangkang je nk bersalin..toksah bedak2..hehe..

datai said...

pergh akak..memang betoi2 berpantang ni...tapi comel lah... -lyana-

FaizAmYAirieL said...

ih camner erk rase org urut tu hanto pelesit? sian ko k pza..seb baik dah ok kalau x meroyan ko..ehehee...rajin pakai bedak erk..anak pertame rajin la x? tgk anak ke 3..dah simple2 jerk..ekekee

Rafizah Nordin said...

herda & yana,
hahaha!!!!
anak pertama & kedua je...yg ketiga pantang gak tp ala2 jekkkk

faiz,
'bende' btenggek kat bahu aku.jd tangan aku rase mcm nak tcabut pun ade,lenguh,sengal dan mcm raselah.sampai nak nyusukan anak pun tak larat nak pegang anak...
adeh pengalaman betullah....

MUMMY ILA said...

hahahaha...aku asik tergelak je tgk muka ko. masa pantang si boy bukan main 'ALIM' ko berpantang ye. siap berbedak cam tepong komak.

gambo ko ngan bb dah nampak ko berisi. hehe.. bb muka cam skrang. comel je anak banak..

yg last ..eh last ke?.. idok kan?
dengan mirza..muahahahahha.. terserlah ketembamam &kekiutanmu. hehe.. dah 'ROCK'..tibai je ekkk... hehe

fazilzura said...

ToRKEJOT den bile tgk gambo kakpiza yg 1st tu .. heheheheh..

tp kak, muke akak sweet sgt ..

Rafizah Nordin said...

ila,
sebenonye aku 3/3 pun berbedak bagai...cuma mase aku tangkap gambo tu aku tak pakai bedak hehehe

zura,
so sweetttttt eh....malu ah!

ai said...

oooooiii..bertepek2 bedak sojukkk..chomel ooo ;P

Rafizah Nordin said...

besan,
huhuhu itu bedak bukan sebarang bedak muahaha!!!

Perkahwinan Kami Bersama 3 Cahayamata

Daisypath Next Aniversary PicDaisypath Next Aniversary Ticker

Novel Terpakai - Untuk Yang Berminat...

Novel Terpakai - Untuk Yang Berminat...
email : sofie2_za@yahoo.com & call 017-3113226

My Cute Banner

Halwa Telinga :)