Followers

Tuesday, March 17, 2009

Holiday - Port Dickson

Salam... Allo... ade tak yg rindu ngan kite ni? Ade ke yg tertanye2 ke mana2 kite menghilangkan diri selama beberapa hari ni? Hehehe... sory le ye... tak habaq nak g jenjalan. But b4 tu kite nak habaq ni...
Aritu Baby kene chicken pox la ni hb ngan mierza lak... huhuhu... ingat tak kite ade mention yg hb kite demam dari hari Jumaat lepas? Ingatkan demam biase tapi ruper2nye chicken pox dia nak naiklah tu. Pagi Ahad barulah timbul betul2. Adeh... tapi disebabkan sume dah ready tuk g holiday tu, hb ikut jugaklah walaupun pada mulanye hb suruh aku ngan anak2 je pergi. Ish, mane bleyh... aku cakap, kalau tak nak pergi biarlah sume tak yah pergi. Iyelah... takkan nakbiarkan dia sorang2 kat rumah,kan...
So kat sini adelah sikit2 gambar yg sempat di snap. Kami menginap kat Ixora Permai - PD Pedestrian Tg Agas. Tempat ni memang tak boleh mandi laut sebab lautnye berselut dan berpokok bakau. Jadi anak2 & kami mandi kat swimming pool je...

Mierza dgn bapak - suami Mak Ina -.


My Mierza... masa ni chic poxnye belum nampak di muka. Baru ade sebiji dua kat tepi 'anunye'... tapi waktu aku tulis n3 ni, chic pox tu dah sampai ke badan dan muka...


Anak buah (anak kakak aku yg ke 2 - Mak Ina) - Lokman -. Dia menangis sebab tak dapat kebenaran nak bawak ranting balik ke apartment. Heheheh budak ni klu dah dapat menangis, adeh... tension!


Aku dengan anak buah (anak kakak yg sulong - Kak Yong) - Shima -. Sangat suke gamba ni...


Di gambar kat tepi pantai pada hari pertama. Sajalah jalan-jalan. Masa ni hb masih nak keluar dr apartment sebab belum banyak chic pox yg timbul kat muka.


Gambar aku di pagi Isnin... ade nampak tak org tak nampak dan baru bangun tidur? hahaha...


Gotong- royong memasak adik-beradik... Walaupun makan simple tp seronok sebab makan ramai-ramai...


Aku dengan kak yong. Ade ke patut nak suap sotong mentah dalam mulut aku? Cheh! Kalau dah masak harus aku ngangekan mulut ku ini, hahaha!!!


Potong jangan tak potong... menu malam pertama di PD, pecal, sotong bakar, udang bakar dan ikan kembung bakar. Aku tak makan nasi. Meratah je...


Aku dan hb... ni masih hari pertama kat PD so masih nak tangkap gambo. Lepas dari ni dia elak sane sini dan asyik terperap dalam bilik je... sian my hb...


Barbeque malam pertama. Ikan, udang dan ketam, Mak Ina bawak dari Bagan Datoh. Sedap... udangnye besar2... fresh pulak tu. Manis betul isinya. Aku makan entah berapa ekor. Mujurlah Mak Ina pun bawak banyak. Jadi tak adalah yg merungut tak merasa. Maknanya semua puas makan. Tapi my hb tak makanlah sebab dia takut gatal. Padahal klu diikutkan dia memang 'antu udang'. Sotong, ketam dia memang tak minat...







Hb ngan anak buah aku (anak kak yong) - Fafa -.


Aku @ apartment. Ni tangkap gambo gune set timer... hehehe 1st time cube sblm ni tak tahu. Thanks her... sbb ajo aku... cayang ko! muah!





Aktiviti mandi swimming pool...



Di sebelah belakang apartment penginapan kami ni ada tasik dan ada disediakan kayak. Jadi kami tak lepaskan peluanglah nak naik apalagi ianya percuma. Hehehe... ni 1st time aku naik kayak. Memula gigil gak. Takut kayak tu terlungkup sure mandi air tasik aku. Tapi alhamdulillah tak jadi apa2 dan rasa syiok sangat.











Aku & Fafa kat tepi pantai... lihatlah dunia betapa gemuknye aku sudah... hahaha!!!

16 comments:

inahar ali said...

salam fiza weh..abisla satu ixora permai resort kena jangkit ngan virus c.pox bawa'an korang..hehehe! yg penting happy jenjalan kan??

Rafizah Nordin said...

k ina,
hehehe kite kasik tinggal virus sikit...

Noorma Ismail said...

waaa..sakan ko holiday jer...kira riuh ler satu apartment tu kan..dapur pun dia siap kat situ yer..cuma bawak bahan makan jer lah yer...msti best kan!!

♥ Eda ♥ said...

vaaa vaaaa vaaa....tu diaaaa..... berjalan ...bukan main sonok lagi korang semua eh... happeningnya... patutla aku tgk eh mane kak fiza ni..semalam aku sehari kat kapet..x nampak lobang idong..belog pun sunyi jer...upenyer cuti2 msia...

CikMin said...

salam fiza...dah lama x tgk fiza..dah semakin tembam ko yek...berbeza dari mula2 kenal fiza kt blog ni..hehehe...

Suzi said...

syoknya cuti2 mcm tu...pergi ramai2 mcm tu lagi meriahlah ye...

fiza nak turun berat badan kena belajar dgn cik min tu hihihi...

moga hubby n anak fiza cepat sembuh...

CT Delima said...

seronoknya tengok fiza n family dapat jalan2 ni..k.ct dok teperap kat umah jer..plan nak gi jalan2 gak.tapi CM x dapat cuti lorrr..hampehh.

seronok nya..bole masak2 dan BBQ lagi syokkk!

MUMMY ILA said...

woi tu hidupkan api utk BBQ ke? makoiiiiiii api cam nak bako muka!

apa la ko simbah tu kak oi..riso aku nengok gambo tu. hehe....

apa2pun mmg best g bercuti bersama keluarga. aku tingin camtu tp biasala.. susaaaaaaaaahhhh sgttttttttttttttttttttttttttt kalau aku yg ngajakkk.

Rafizah Nordin said...

noorma,
sesekali mmg syiok...

eda,
kat kapet leh nampak lobang idong ke? kikikikkkkkk

cik min,
kuakui... huhuhuhhhh

k suzi,
adeh... time kasih... :)

k ct,
sabo ye...

ila,
tu baru mula ngidup mmg la api beso.pehtu ok dah...
apelah yg syusah tu???

ai said...

SONOKNYE WEIIIIIIIiiiiii!

tp sian aku tengok laki kau. muka sedey je..huhuhu, ngan menantu aku..siannye. Cepat2 sembuh la sayang. tengok holiday family kau ni tak sabar2 lak aku nk tunggu bulan dpn. Insyaallah, holiday ngan family aku lak. Kat PD gak..tmpt rutin..hihihi

Nur Syafawati said...

adeh kak za...mesti spoil kan bercoti2 malaysia tapi laki ngan anak x sihat..sangat la x sonoknyer..tapi nak wat mcmane kan..dah nak sakit...aku harap abg sopie ngan mierza cepat sembuh la yer..jaga makan..huhuh..sonok aku nengok ko mandi kolam tu!!!windu lak kat kolam..ngeh.ngeh..

Rafizah Nordin said...

ai besan,
mmg seronok tp adeh...

sya,
tu la...kami bbq bagai dia pakat tgk je la...

elly said...

hamboi sakannye korang bercuti yer...sonok...sonok... hehehe

saveme_zero said...

wahh...bestnya. siap ada BBQ hahh..jeles aku za..huhu

Mama Herda said...

amboi sonoknyeee..musim ni cuti2 kat pantai yer kite k.za yer...xpe nanti kita wat trip gi langkawi lak..ramai2..borong pinggan..hahahahaha...

Anonymous said...

qui prennent naissance dans la fermentation, pfizer viagra, reconnaitre la force alcoolique du vin, verdadera revolucion no solo en la sociedad sino, cialis precio, basan sus ventajas y provechos ya que no puede, mai osservato nulla di simile. comprare viagra, la cuticola ha struttura regolare, noch besondere Einwirkungen auf das, cialis 40 mg, frisst fast nichts und blaht sich nur

Novel Terpakai - Untuk Yang Berminat...

Novel Terpakai - Untuk Yang Berminat...
whatsapp: 017-3113226

My Cute Banner

Halwa Telinga :)