Followers

Sunday, March 22, 2009

Gather @ Taman KLCC wif Zie (Brunei)

Sangat seronok! Pagi2 lagi aku dah bangun. Mandi2 dan kejutkan Baby. kalau ikutkan aku nak bawa Boy sekali tp sbb dia dah kene jangkitan CP, jadi dia terpaksadikuarantinkan bersama2 dgn hb dan Mierza. Meleleh2 air matanya tadi dan aku terpaksa tipu dgn mengatakan aku nak ke sekolah Baby - ada program. Hahaha... kalau dia tahu aku nak pergi gather2 dgn untie2 ayam ni mesti dia menangis giler babun nak ngikut. Sory ye nak... nnt bday adik Aqila kite g meronggeng dgn untie2 ayam ni. Hehehe...

Masa aku sampai tadi Sya, Sara, Ai besan dan Tok Dalang - Ila dah datang. Pastu seorang demi seoranglah datang. Jadi moh le kite tgk gambo2 yg sempat aku rakamkan... ape yang penting... hevox gilos! (Ikut tune WonderPets...)

Aku & besanku... lihat taringnya... menakutkan kan??? Hahaha!!!
Ha... inilah Zie. Mak ayam yang berasal jauh di Brunei sana. Seronokdapat jumpa Zie yang putih melepuk! Tengoklah Hana nya yg comey tu...
Ini laki sape kawan2??? Aku ambil gamba ni sbb aku nak tangkap gambo Aqila je sebenarnya. Tapi alang2 aku tangkap le sekali mat wataniah ni ha... kang kecik ati plak. Wahaha!!!
Tok Dalang gather2 ni...
Mak Ayam Ila dan anakandanya -
Izz...
Zie & Sara Banu yang masih dalam pantang.
Makan je la Sara oii usah takut2.
Makan je... jgn mentekedarah udah...
:D
Aku & Sya
Aduh... leher aku berlapis-lapis!

4 mak ayam ...
abaikan anak dara aku yg merajuk
sbb tak dapat p mandi
kat kolam KLCC belakang tu.
Mamanya malas nak melayan...
:O
Aku dan Mak Ayam Zura aka Teddy aka Zura Mak Jun Wakaka, ampun!!!Tak ada apa yang dapat aku titipkan buat Zie
sebagai tandamatanya.
Sorry Zie tak dapat nak buatkan apa2 makanan
tuk Zie sbb di rumah aku masa ni tgh
diserang virus. Nanti tak pasal2 kau balik
Brunei, bawak penyakit pula.
Utk port luck tadi pun aku bawa air kotak
saja.

Mak2 ayam vouge...
hahaha vouge ke kite???
Baby & Sofia
2/2 bengang tak dapat terjun
kolam :P
Ija (adik sya), Baby, Sofia, Izz dan Airiel
Anak2 yg comel... :D
Secomel mama/mummy nya...
heeee....
Lagi gambo depe ni...
Izz yg dah penat dan mengantuk.
Dah tak boleh senyum dah....
terpacak jek...
My menantu... bad mood... nak susu!!!!Apalah yang digelakkan si Sue...
Yatie... aku ikut bontot dia tadi dan terfikir,
mungkinkah aku berpeluang dan merasa bawa
kereta macam kau ni???
Adeh...
Aku dan Faiz
Kemudian si Sya datang.
Nak jugakkkk enterframe...
Sangatlah aku jelez... mane hb aku? Hb aku dikuarantinkan... :((
Wah cantik gak gambar ni. Betul2 kat center.
Eh, Sofia siap buat muka kat depan...
Ish, anak sape ni???
Mak Saleh Celup! Mohd Akil Hairy (betul ke spelling ni Zura?)Alya... Sue's princess...

Cenderahati dari Zie...
Cantik2 scrap hasil kerja tangan Zie...
Hajat & permintaanku tertunai
Tqsm Zie!!!
Yang ini pula untuk hb
Thanks Zie sbb tak lupe pada
bapak2 ayam yg tak dpt mghadirkan
diri...
Ni nak cerita sikit. Aku pernah pergi KLCC tapi lama dulu. Dan masa tu bukan aku yg drive. Jadi aku memang tak berapa faham jalan kat sana. Tadi aku dah tersilap termasuk parking bawah tanah KLCC. Bila dah masuk parking, aku keluar g autopay parking . Aku nak keluar dari tempat tu sbb nak cari parking kat luar. Aku memang dah bajet mesti bayaran parkingnya mahal.
Selalunya (mcm The Curve - pernah kena sekali) dalam 15 minit pertama , percuma. Tak payah bayar. Tapi kat KLCC ni dia minta aku RM4.00 dan aku hanya berada di dalam kawasan parking tu untuk jangkamasa 2 minit!!!!
So, korang bayangkanlah klu aku terus je parking kat situ tadi dan g gather tu. Aku masuk +- pukul 8.30pg hingga pukul +-12 tghari.
Berapalah agaknya yang aku kena bayar ek???
Uhhhh sakit betul hati aku!

23 comments:

Aishah@Ariffin@Aqil said...

wah syok2...
suke2 jumpe2 ramai2 leh kongsi2 citer ceriti...

Nur Syafawati said...

lajunyer ko uploadddddddddddddd...aku sukeeeeeeeeeeee..pantas!!amat pantas!!!!huhuhu..suke semua gambo2 ko kak za!!!!ahaksss..akhirnyer kite dapat gak bertemu kenalan nun jauh di brunei tu...hajah sucy...heheh..sungguh sweet dia kan??anak nye toksah ckp ler..cute bangat!!!suami nya..ehem2..nanti kite cite yer..kahhhhhhhhhhhhhhh...smart gilak..

kak za..tahniah dia atas buku terbaru ko..insyaallah..nanti aku beli buku hasil nukilan ko yer sayang...ngeh.ngeh

noreen-bulan said...

huhuhu....daku sedih tak dapat join...byk sbb nya...yg utama nya..amir tak nak bawa sbb damia kecil lagi alasan klcc ramai pendatang n lg satu nya mlm td damia tak nak tido....so pg td pkl 10 br bgn...
meriah bgt...jeles...jeles..jeles..

Rafizah Nordin said...

aishah,
bukan sekadar cerite
heheheeee

sya,
aku balik2 je kejo komp...
ko balik2 je kejo bantal, kan???
ngeh... ngeh... ngeh...

reen,
apa kaitan pendatang dgn damia?
hehehe tak paham den...
tpkan reen, klu abg sopi pun, anak kecik2 camtu dia mmg tak mo join la gather2 camni.dia lg sanggup jaga anak kat umah sbb dia mmg tau anak takkan selesa...
bagus jugak ko x mai tadi klu tak mesti damia nangis & meragam.tadi panas beruap je...berpeluh2 kiteorg.nasib baik zie bg kipas kuning tu.leh gak buat kipas2.zie mcm tau2 je m'sia panas, hahaha!
ape2 pun aku tetap anak m'sia & i luv my m'sia! yeayyyy!!!

fazilzura said...

kak piza... tahniah atas keluaran novel mu yg terbaru..

* heheh sowe kak psl gambo akak.. daku dh betul kan dh . ehhee

SaRaH^HaNiM said...

besttttttttttt.....xdapat gambarkan !!! tambahan jumpe korangg yg pokpekpokpek xhenti2 !! sonokkk bangatt !! reen..xper nxt tme ko join iyer,,jgn bsedih reen..teringin nk jumper damia..:-)

♥ Eda ♥ said...

sonotnya...makin gebu aku tgk ko kak fiza...klau aku jadi zie..aku gomol2 ko...kahhhhhhhhh

Rafizah Nordin said...

zura,
thanks... :)
okeyh dah betulkan ye...i nak dtg buat spot chek ni...

sara,
yolah...kite sume mmg pokpekpokpek barulah 1 kepale...

eda,
kau nak gomol aku?ok aku makin gebukan badan aku ni...bulan 6 kau balik, kan???
gomollah...gomol... aku rela!
muahaha!!!

MUMMY ILA said...

pantasss gak minah ni..

hepppppiiiii samapai aku pengsan anakbank kat umah..

aku penat gelak terbahakkkkkkkkk2...gosip2 AF ..KAHHHH

i hate RINI!! (OUT OF TOPIC)

tahniah atas keluaran novel yg baru... caiyaaaaaa laaa... baekkk wokk!!

ZiE said...

tq kak za d atas buku hasilnya. sgt aku suka... tq jugak sebab sudi jumpa kami sefamily. esok kami gi sunway lagoon. ehhehe... jom arrrr

tq so much kak za..

Rafizah Nordin said...

ila,
aku nak tpengsan gak tadi tp komputer asyik memanggil2.soh update, update, update... hahaha!!!

AF tu aku belum nampak yg mane yg aku betul2 suker.tp suker tgk Aisyah yg kecil molek dan senyum manis cute tu...

zie,
ko nak bayokan tiket aku ke zie? muahaha!!!honestly la kan...klu bukan temankan kau pun, aku tak daya nak pergi ke SL tu.sgt mahai.dan wlupun SL tu dekat jek ngan umah aku.dr umah aku leh nampak SL tu.tp klu aku dok tingkat 5 ke atas la.ni aku duk tingkat 2 jek...
pasai buku tu, wc...kedatangan kau dan keluarnya novel tu mmg tepat pada masanya.

mummy teha said...

bestnyeeeeeeeeeeee..huwaaaaaaaa..zie xdpt kutemu kau lgi..hihiii..

elly said...

tah bile dpt join kowang huaaaaaa

Bibu said...

tahniah Za novel terbaru tuh.
Sonot korang bercanda ye..huhu

IRMALIAH MOHD RAMLI said...

bestnyer.........biler lh aku pulak nk jumpa zie...huhuhu

Rafizah Nordin said...

teha,
aku pun tak penah jumpe ko :((

L,
klu ko ade mesti lebih hevox sbb ko pun +- jek gilernye kan...ish, biler la aku dpt jumpe ko eh...

Bibu,
thanks...mmg besh!

irma,
ko dkt jek ngan zie...

FaizAmYAirieL said...

hadei..mmg sonok bangat jumpe kowang ni..letih aku gelak..kahhh...lagik 1 perasaan lapo pon xdek mase jumpe korg..tibe dlm kete tetibe je aku lapo bangat...kahhhh...syaa..ko tgk la menantu n mentua sape k yg cute2 tu..kaaaaaaaahhh

saveme_zero said...

gile kentang gather dgn zie kali ni..syok tol. aku amat2 enjoy sekali.

Rafizah Nordin said...

faiz,
mmg betul tu.last sume menapau bwk balik.dah balik baru ingat nak makan.sblmnye asyik gelak je...ade2 je yg mggelikan hati.ko bg ape kat bakal menantu & besan ko 4 belated bday dorang smalam?

sue,
giler kentang sampai baik takde yg telentang.eh ade...si airiel anak faiz, kahhhhhh

eLYies said...

tu gambo laki aku wei...hahahahahaha.....awat ambil gambo belah tepi..tak nampak muka dpn..hehehehe...

diriku yg semakin membesar ngan jayanya..hahahhaa

Rafizah Nordin said...

yies,
dr depan pun leh pasan tu muke laki ko
mbesar dgn jayanya ade isi xpe.aku ni mmbesar dgn cemerlang tapi apoh tak gune huwaaaaaa

ai said...

ish..ish..ish...

taring saper la tu ye?? sedap geget tu!! muahahahahahahahaha..

~giler la wei! 2minit kene byr $4!! mampossss...

Anonymous said...

Hi!
You may probably be very curious to know how one can manage to receive high yields on investments.
There is no initial capital needed.
You may commense earning with a money that usually goes
for daily food, that's 20-100 dollars.
I have been participating in one project for several years,
and I'll be glad to share my secrets at my blog.

Please visit my pages and send me private message to get the info.

P.S. I make 1000-2000 per day now.

http://theinvestblog.com [url=http://theinvestblog.com]Online Investment Blog[/url]

Perkahwinan Kami Bersama 3 Cahayamata

Daisypath Next Aniversary PicDaisypath Next Aniversary Ticker

Novel Terpakai - Untuk Yang Berminat...

Novel Terpakai - Untuk Yang Berminat...
email : sofie2_za@yahoo.com & call 017-3113226

My Cute Banner

Halwa Telinga :)