Followers

Thursday, March 12, 2009

Pulut Kuning & Sambal Tumis Petai


Semalam, tgh aku masak-masak gulai lemak cili api nenas dengan ikan masin tu, si Baby bangun-bangun tidur terus lari ke dapur dapatkan aku. Ayat pertama dia ialah, "mama masak pulut kuning ke?" Aku pandanglah budak pempuan tu dgn kerut kening. Ape ke halnyelah anak aku ni tetibe bangun tidur tanya pasal pulut kuning. "Kita teringin nak makan pulut kuning. Mama buatkan untuk kita, boleh tak?" Uhhhh... mase tu perasaan aku ni tersangatlah lainnye. Lain macam mana aku tak tahu nak terangkan.

So, hari ni aku tunaikan permintaan dia dan memanglah dia makan banyak sangat. Siap2 masak je dia balun dulu. Pastu mase hb makan, dia makan lagi. Tapi dia taklah makan sambal tumis petai tu. Dia makan gitu je...

4 comments:

FaizAmYAirieL said...

uiks..bb nk makan pulut kuning dan makan dgn banyaknyee..mmg lain mcm je tu kak pza...hope tu kebetulan je la die teringin kan? eehehe..tp die tahan ke mkn pulut banyak2 tu?? terer btol dak bb nih..eekekeke..aku lak teringin nk makan pulut kuning cam ko buat lak k pza..camne ni erk..kahhhh

Rafizah Nordin said...

faiz,
ko dok ngan mo kan...pe lagi???soh mak ko buat la...ckp kat mak ko cam si baby ckp kat aku tu hahaha

ai said...

Aku pon sama gak la cam kau. Tak boleh kalau anak2 tetiba mintak nak makan apa2. Selagi boleh akan aku usaha buatkan utk dowang..huhuhu..kasih ibu namanya tu!

Rafizah Nordin said...

ai besan,
itewlah kan...alahai kesiannya anak nak makan tp tak mo buatkan.bahan2 sume ada...tu yg dibuatkan jugak...dia betul2 teringin la tu sbb dia makan banyak...

Novel Terpakai - Untuk Yang Berminat...

Novel Terpakai - Untuk Yang Berminat...
whatsapp: 017-3113226

My Cute Banner

Halwa Telinga :)