Followers

Wednesday, March 04, 2009

Sandwich Lapis Daging


Ni breakfast aku dan Baby. Tang sayur tu bahagian mamalah sebab Baby tak mo. Almaklum le bebudak. Sayur tu umpama racun. Aku tak boleh kata sayur tu umpama ubat sebab Baby tersangatlah 'mesra' dgn ubat. Kalau dia demam pun aku tak bape risau bab nak bagi ubat sebab dia sangat senang makan ubat. Panadol kanak2 tu dia buat macam makan gegule jek.


Bahan-bahan
2 keping roti
Sedikit mentega
1 keping kepingan daging bakar
1 keping cheese
Sedikit sayur salad
2 keping hirisan tomato
Sos cili
Mayonis

Cara-cara
- Sapu roti dengan mentega. Layangkan ke kuali hingga garing sedikit. Ketepikan.
- Daging bakar digoreng tanpa minyak atau boleh juga direbus.
- Ambil roti, letak daging bakar.
- Lapiskan dengan cheese.
- Susun sayur dan tomato.
- Letak sos cili dan mayonis.
- Tangkupkan roti dan sedia untuk dimakan.

4 comments:

miss♥wahida said...

dah rupa tuna toast old town white coffea jea..msti best nie...

Rafizah Nordin said...

wahida,
ye ke???tak tau pun...akak klu g old twn tu makan hor fun sup je...hb pun heran, sedap sgt ke?yg suker, suker la kan.dia tu asyik mee kari jek pulak! hehehe memacam...

hana said...

slalu wat bento danish mcm nih! sbb males nk wat roti beger! nk bli byk yg tk leh makan! huhuhuuuu...

Rafizah Nordin said...

hana,
ye la...lagipun simple jek...jap dah siap & leh ngap dah... :D

Novel Terpakai - Untuk Yang Berminat...

Novel Terpakai - Untuk Yang Berminat...
whatsapp: 017-3113226

My Cute Banner

Halwa Telinga :)