Followers
Tuesday, March 03, 2009
Lempeng Santan Cicah Sambal Sardin
Lempeng santan same je macam lempeng biase tu. Cuma bezanya tambah sikit santan. Rasanye pun lemak2 manislah berbanding lempeng biase tu... kalau makan tak bercicah dengan sambal sardin pun okey... anak2 aku makan camtu je... mama dia yang makan bercicah...
Bahan-bahan
1 cawan tepung gandum
1 biji telur
Secubit garam
Sedikit pewarna kuning
1/2 cawan santan
2 sb gula
Air secukupnya (bergantung pada kualiti tepung)
Cara-cara
Campur semua bahan dan gaul sebati.
Panaskan kuali leper.
Tuang sesenduk adunan dalam kuali leper dan gelek. Biarkan seketika.
Angkat. Setelah suam sikit, gulung lempeng.
Boleh dimakan begitu saja atau dicicah dengan sambal sardin.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Novel Terpakai - Untuk Yang Berminat...
My Cute Banner
1 comment:
canada goose jacket
yeezy boost 350 v2
bape
yeezy
yeezy 700
yeezy boost 500
kobe basketball shoes
yeezy
nike shox
giannis antetokounmpo shoes
Post a Comment