Followers

Tuesday, April 28, 2009

Pak Choy Berkuah Oyster Sos


Resepi simple ni memang feveret hb. Even aku belajo buat ni dolu-dolu pun dia yang ajar. Hehehe thanks abang. So resepi ni memang macam ada 'kemistri' antara aku dan hb. Kalau makan dan masak macam teringat-ingat zaman bercinta dulu, hahaha!!!

Nak menyediakan tersangatlah mudahnya. Bahan pun tak seksa nak mengadakan. Cuma gunakan bawang putih yang dipotong dadu kecil. Tumis dengan minyak sikit hingga agak layu pehtu tuang sos tiram. Goreng sekejap. Aku tak suka tambah garam dan serbuk perasa sebab suka dengan rasa original oyster sos tu sendiri. Sementara buat kuahnye, rendam sayur pak choy tu dengan air panas hingga layu. Pehtu susun sayur dalam pinggan dan tuangkan sos tiram kat atasnya. Bahagian atas sos tu terpulanglah nak taburkan ikan bilis goreng atau apa saja yang korang berkenan. Kalau tak de pun tak pe...

3 comments:

el said...

Alamakkkk npk cam sedap je kak...
amboi romantik tol laki bini ni
mkn2 pun teringat kisah silam..best nyeee...

FaizAmYAirieL said...

kk pza..ni aku punye faberet sayur..ehehe...kalau gi restoren nelayan sure order ni tp die masak skali dgn mushroom mmg sungguh sedap n rangup..sesuai utk diet ko kan? ehehe

Rafizah Nordin said...

L,
wakaka......

faiz,
sesuai tuk diet ke?entahlah... hahaha!!!

Perkahwinan Kami Bersama 3 Cahayamata

Daisypath Next Aniversary PicDaisypath Next Aniversary Ticker

Novel Terpakai - Untuk Yang Berminat...

Novel Terpakai - Untuk Yang Berminat...
email : sofie2_za@yahoo.com & call 017-3113226

My Cute Banner

Halwa Telinga :)