Followers

Sunday, October 18, 2009

Progress Rumah Puchong

Salam...

Nak berkongsi dengan kawan2 blogger tentang rumah baru kami yang terletak di Bandar Bukit Puchong 2. InsyaAllah kalau takde aral, penghujung bulan 11 hingga sebelum penghujung tahun ini, berpindahlah kami ke rumah tu. Sejak 2 minggu lepas, kami asyiklah berulang ke rumah tu. Ini di antara progress rumah itu. Lampu dan kipas dah siap dipasang. Plug dan suis pun dah buat. Gril pun dah dibuat.

Alhamdulillah... semuanya berjalan dengan lancar walaupun perbelanjaannya membuatkan kami suami isteri sesak nafas sikit. Bukan sikit sebenarnya, sesak banyak! Ekekekeee...
Di sebabkan kesesakkan nafas dengan bajet yang ciput tu, kami buat yang penting2 sajelah. Yang kureng penting akan dibuat sikit2 kemudian nanti. InsyaAllah... itupun kalau diizinkan olehNYA...


Pintu hadapan...
Tingkap bilik, tingkap angin/udara tandas dan tingkap dapur yang ternganga. Hanya gril saja. Sepatutnya kenelah buat sliding window ke hape. Tapi bajet takde...kami decided nak letak blind je la...



Belum apa-apa Baby dah buat tempat bergayut... haish!


Gril bakul yang takde awning. Kalau nak letak awning tu kena tambah rm350 weiii!!! Tapi kami sangat konfius... grill bakul tu bangla tu caj kami rm80 jek... sepatutnya besi lagi mahal,kan...? Hemp... kami agak2 bangla tu dah silap cakap la...

Ya Allah... murahkanlah rezeki kami!


Tuan rumah yang dah sabar nak tido kat rumah baru...
kwang, kwang, kwang...
kantoi!!!

15 comments:

HASNAH said...

Bestnyer Fiza dah nak naik umah baru...nampak gayanya sy tahun dpn bru bleh dok kt umah baru...lambatnyer...dah tak sabar nih...

ummu_hanis said...

wah best la die dok umah baru.

FaizAmYAirieL said...

beshnye dah nak dok umah baru..ehehe..puchong tu dah dekat dgn umah ku..ehehe...umah abgku pon di puchong jgk..lehla daku melawat umah baru mu itew nnt yer..ngeee

geraugebang said...

wah nak pindah rumah baru. Syioknya. Yahooo.

Sheila said...

heee dah pindah nnt jgn lupa buat mkn2 yeee nnt buat pockluck keeehee..bila nak dtg umah akk ni...

blogresipi said...

Wah seronoknya akak dah nak pindah umah baru... mesti tak sabar nak hias2 rumah tu kan... syok syok :D

kakchik said...

seronoknya... rumah baru fiza, jenis apartmen ya?

rumah baru kakchik pun mungkin akan siap sepenuhnya bulan 12 ni. sedihlah rumah lambat siap ni. sepatutnya bulan jun hari tu lagi siap.

umi_e said...

'besi bakul' tu memang murahlah!

* rumah tu nak buat konsep apa fiza? English? Bali? Nusantara? nanti sahre ekkkk ;)

HaSue said...

mesti bz jer nak peking umah nak pindah tuh kan kak..kalo suepindah randah nih mmg satu keje laa rasanya..hehe.
apa2 pun semoga segalanya dipermudahkan....

Fiza Nordin said...

k hasnah,
beli dah lame tapi tak pindah2 jugak saya ni...harap2 lepas ni menjadilah...

k ummu,
heheheee sayang gak nak tinggalkan umah yang tinggal sekarang...tapi sampai bila nak menyewa je kan...

faiz,
beli umah kat puchong erh...?

kak gerau,
syiok mmg syiok tapi nak packing dan repacking barang tu yang tak syiok!uhuhuuuu

kak sheila,
insyaAllah kalau ade rezeki lebih kite buat announcement kat sini.jemput semua blog reader...biler2 pun boleh mai umah akak tu...bukan jauh mane pun kite ni...

ijan,
dalam kepale ni macam2 nak buat kat rumah tu tapi apekan daya bajet kurengla...

kak chik,
bukan apartmentlah kak chik,flat kos rendah biase je tu.takpelah siap jugak umah kak chik tu.umah pertama kami sampai la ni terbengkalai tau...sedih tul!

k umi e,
iye ke murah... lorrrr
*taktaula nak wat konsep hape...biase je kot...

hasue,
bukan 1 keje tapi BANYAK keje!!!huh!

hazila said...

Biasalah Fiza, akak masuk rumah dulu pun buat yg penting dulu. Maklumlah bajet "banyak" sangat.

LOVE said...

Wish U all the best for ur new house kak! Bandar Bukit Puchong 2 erk??? My aunty kat BBP jer...
Kawan kat BBP 2...hihi..dekat sgt! ;)

Fiza Nordin said...

k zila,
tulah pasal...ehehee

love,
thanks...klu g umah aunty & kawan,boleh singgah rumah akak yek...

♥ Eda ♥ said...

eh baby ke tu??lainnye die..hehe dah anak dara.. ;)

alhamdulillah... tak lame je lagi nak masuk umah baru eh..semoga semuanya bejalan lancar key..nanti jgn lupe jemput ke rumah :)

Anonymous said...

http://cardiffmiller.com/pubs/buyvalium/#34206 define valium pills - buy valium amsterdam

Novel Terpakai - Untuk Yang Berminat...

Novel Terpakai - Untuk Yang Berminat...
whatsapp: 017-3113226

My Cute Banner

Halwa Telinga :)