Followers

Thursday, October 29, 2009

Carrot Cake

Salam...

Fuh... fuh... adoiiii... berabuk umah erh... apsal la tuan umah ni... bz semedang sampai tak menyempat nak lap2 dan sapu2 ape yg patut. Ke... tuan umah ni pemalas??? Ekekekeeee... Idak le...sebenarnya aku tak berape sihat ni... bukan demam. Tapi seleseme dan batuk. Selesema dan batuk yang bukan sedikit ok... kalau memalam sampai tercungap2 sebab hidung tersumbat dan mula bernafas ikut mulut. Kala itu aku terfikir, adakah begini rupernye orang2 yang terkena jangkitan virus H1N1 tu? Kakakakaaa!!! Tapi aku tak demam tau...

Aku ni pulak pesennye kalau seleseme mata berair. Malah meleleh macam orang menangis hiba. Bengkak2lah mata ni. Merah je... berair je... senang kate macam orang mati laki! Aduiiiii!!!


Namun hidup harus diteruskan... chewahhh! (Sila jangan muntah, hakhakhakkk).
Aku buat carrot kek ni malam semalam untuk anak sulongku, Boy aka Syahmie. Hari ni sekolah dia ada sambutan Hari Kanak-Kanak. Sekaligus parti hujung tahun dan party sebaik habis peperiksaan. Toppingnya tu aku tepek2 aje dengan krim cheese. Memang sedap... sangt berkrim... kena pulak dengan kek yang tak terlalu manis tu... heaven! Upsss... over plak! Sesape nak order, bolehlah erh...

Aku BUKA UNTUK TEMPAHAN . Kek ni tak banyak pakai bahan. Senang pula nak membuatnya. Jadi murah jela... Sebelum ni aku dah pernah buat kek ni. Kalau tak silap lepas raya tahun lepas. Masa tu aku masih di fp... dek kerana telah berpuas hati dengan penghasilannye, aku buat lagi dengan menggunakan resepi yang sama semalam.

12 comments:

ai said...

sama la kau ngan aku besen! mata berair, idong berair, ngan batok, sore dah kalah ella! serak2 sengau! ekekekekeke...

semoga kita sama2 cepat semboh :P

Azita said...

fiza, nak resepi kek ni boleh tak? err...resepi puding roti k.ita tu ada kat dapur k.ita. pergilah selongkar dapur k.ita ya...kat label pencuci mulut...

Watierman said...

Rajinnya Fiza..dalam pada tak sihat tu....jaga kesihatan Dik...moga Fiza cepat sembuh..dan bertambah2 maju perniagaan yer Dik!

Fiza Nordin said...

besan,
laki aku cakap "serak2 gampang!" kakakaaa aduiii sehati sejiwa tul kite besan...sakit pun sesame erh...

k ita,
nak resipi?boleh...bisa diatur tu...

k watie,
alahai terima kasih kak...terharu bile ada yg sayang nih...

geraugebang said...

sedapnya fiza.

Fiza Nordin said...

kak gerau,
sedap ke tak sedap fiza ni, cik abang je yg boleh jawab hahahaaaa!!!ampun kak gerau...gurau di awal pagi jumaat...

blogresipi said...

Cedappnye carrot cake! cheese yg manyak kat atas tu yg best tue... psst, hopefully selsema akak dah baik ye.

Fiza Nordin said...

ijan,
alhamdulillah sekarang ni dah semakin ok...tinggal saki baki je nih...

Sheila said...

hemmm rambang mata negok carrot cake ni..nak rasa yg org buat hehe sendi ri buat dah muakkkk..sokong ..usaha anda maju suri rumahhhhh

Fiza Nordin said...

k sheila,
pilih2lah mane yg berkenan...yg penting tekak terima heheheee

FaizAmYAirieL said...

laa kak pza ko demam ke? ehehe..mase ko anto aku brownies cheese tu ko demam la erk? nasib x menjangkit kat aku..kahhhh...eh sedapnye nampak carrot cake ni..aku x penah makan carrot cake..lagi plak ade cheese..yummehhh

Fiza Nordin said...

faiz,
klu tingin meh le order ekekeee aku demam pun mcm tak demam...steady maaa kahhhhh

Perkahwinan Kami Bersama 3 Cahayamata

Daisypath Next Aniversary PicDaisypath Next Aniversary Ticker

Novel Terpakai - Untuk Yang Berminat...

Novel Terpakai - Untuk Yang Berminat...
email : sofie2_za@yahoo.com & call 017-3113226

My Cute Banner

Halwa Telinga :)