Followers

Sunday, October 25, 2009

Hari Sukan Baby di Bukit Cerakah, Shah Alam...

Salam...

Ini cerita semalam - Ahad...


Sekolah tadika Baby buat rombongan ke Bukit Cerakah. Sekalilah buat sukan kat sane. Huhhhh lame betul aku tak pergi Bukit Cerakah tu. Seingat aku masa tingkatan 1... umur 13 tahun. Sekarang dah umur 31 tahun! Pusing nombor! Memanglah lame sangat dah tu...


Banyak dah perubahan kat sane which is mase Cikgu Noriah beritahu yang sekolah tadika akan buat rombongan ke sane, aku kerut muka dan kening sambil kate dalam hati - ade ape kat Bukit Cerakah tu? Nyamuk adelah! Eheheheee... ye la... sebab mase kali terakhir aku ke sane, tempat tu dah tak terurus. Terbiar...


Tapi tadi, wahhh... dah cantik.. dah elok... siap ade swimming pool lagi tu... jadinye lepas bersukan, haruslah budak2 tu melompat ke dalam swimming pool tu. Cikgu Noriah pun dah pesan... siap2 bawa baju mandi. Pihak Tadika dah booking pool tu dari jam 11.30am-1pm.


Korang... Mierza aku demam. Jadinye tadi aku pergi sendiri (Baby naik bas sementara kami naik kereta). Ajak Dayah dan Ain (anak Kak Ham). Hb tak ikut sebab tolong jagakan Mierza di rumah. Itu pun sebab aku dah berjanji dengan Cikgu Noriah. Kalau tak, aku memang ingat dah malas nak pergi. Lagipun Baby dan Boy dah meroyan nak pergi sebab dengarkan ade mandi pool.


Okey... jom kite layan gambar2 yg sempat di snap oleh fotografer yg langsung tidak bertauliah ini... sape lagi... aku la tu...ehehee...

Baby yang banyak ragam. Nak tangkap gambar suruh senyum, p merengek plak!

Udah...

Baby dan kawan2 dalam bas. Percaya atau tidak, ini kali pertama Baby naik bas. Dia punye kemaruk jangan ceritelah kan... maklumlah...

Ada sesetengah ibu bapa yg tiada kenderaan dan solo yang naik bas ni sekali. Tapi kena bayarlah. Aku kena bawak hadiah2 sukan tu. Kalau tak... nak jugak merase naik bas sekolah. Hehehee lebih kurang anak darenya jugak kemaruk naik bas aku neh...

Yang bercekak pinggang tu - Kak Foziah. Dia adalah pembantu sekolah tadika Baby.

Baby dan rakan2...
yang tengah2 tu - Shidah - anak Kak Foziah...
yg lagi sorang tu - Intan.


Wah... Baby disamping kawan2 lelakinya...
2 dari kiri (yg rambut ala2 botak tu) - Boy.
Anak Cik Kiah - Jiran bawah rumah aku ni. Kalau dapat memaki hamun mmg laser ++!
Si Boy ni selalu lari dari sekolah. Cakap dengan cikgu nak p kencing. Ruper2nye dia balik rumah. Sekolah dengan rumah kami agak jauh juga tau... tapi boleh sampai dia tu sengsorang. Bahaya betul budak nih...
(ketika aku tulis n3 ni pun, Cik Kiah tengah p****t, p**i,B***,S***kan anak dara dia... pasal dah pukul 12 tghmalam baru balik rumah & ketuk pintu kuat2)
Telinga aku ni dah lali tapi kadang2 semak gak!

Gelagat anak2 tadika...

Nyanyi lagu Negaraku dan lagu Kemas...

Acara pertama...
Bawa bola pingpong dalam sudu

Ni ape kes?
Ceritenya Si Shidah anak Kak Foziah mengamuk tgh2 padang tu pasal dia tak menang!
Kakakaaa lawak tul budak tu...

Acara kedua...
Bawa bola dalam bakul

Acara Baby...
Susun kad nombor 1-10. Punyelah aku beria menyorak si Baby sampai terlupa nak tangkap gambo. Alhamdulillah Baby dalam tempat ketiga. Okeyla tu...

Acara Menjalin straw...

Kakakaaaa...
Ni acara mak budak. Kupas kulit epal dan makan.
Tidak adil...katenye makan buah tu sampai habis dalam mulut baru lari ke garisan penamat. Aku ni pun lurus bendul. Padahal orang tempat pertama tu masih ngunyah2 lagi dah lari. Cisssss!!!

Acara bapak-bapak. Kupas dan makan telur ayam...
Cik abang ku takdek...klu tidak harus gakla join ni...

Ni plak acara abang & kakak - jalin straw jugak...
Boy yg sangat tekun tp tak menang.
Yang perempuan tu anak Kak Ham - Ain.
Sebiji rupa arwah Pak Dollah...

Kak Dayah pun nak masuk acara jugak...
dapat tempat ketiga...
okeylah tu...

Baby menerima hadiah daripada Encik Marzuki - Pengerusi Tabika Kemas bahagian Penaga.

Aktiviti yang tidak seharusnya dilepaskan oleh anak2...
berendam dalam pool.
Aku tak mandi...pasal malas nak salin baju...

Aku...

5 comments:

LOVE said...

Wow besnya gi Bukit Cerakah...haha Love pun dulu gi when I was 12! lols! karang dah nak 30!!! punya la lama tuh!
Gud to see ur daughter had great time!!! ;)

MUMMY ILA said...

wow bestnye.. aku pun dah lama x p sana kak za. walaupun rumah mak ku xdela jauh mana dr bukit cerakah tu tp aku x jejak pun. Last masa aku umo 19 tahun.. erm....harus aku ajak family aku berpicnic di sana.

FaizAmYAirieL said...

wah jauhnye skolah bb buat sukan..haah aku pon lame x pegi bukit celaka ni (kalau cine ckp bukit tu camtu kan?) kahhhh...skrg mesti dah mcm2 kan kat sane? tp dulu aku pegi mase skolah pon mmg banyak aktiviti kan kat sane tu?

eh ape yg ko gosipkan ttg cik kiah tu? ekkee..sempat lg aku..ngeee

Fiza Nordin said...

love,
thanks :D
ha lame gak tu dah tak g...kene pergi hirup udara segar...

ila,
itu ler...klu sekolah baby tak buat sukan/rombongan ke sane,dah lupe aku kat tempat tu...

faiz,
heheheee ye le tu gamaknye cine panggil cenggitu...
cik kiah tu...wanita penuh kontorversi murahan kat blog aku ni...

ai said...

meriah tol hari sukan baby...!!

Perkahwinan Kami Bersama 3 Cahayamata

Daisypath Next Aniversary PicDaisypath Next Aniversary Ticker

Novel Terpakai - Untuk Yang Berminat...

Novel Terpakai - Untuk Yang Berminat...
email : sofie2_za@yahoo.com & call 017-3113226

My Cute Banner

Halwa Telinga :)