Followers

Saturday, April 17, 2010

Yeayyy, Baby dapat medal!!!


Salam...

Kangen ndak ama gua??? Ndak??? :((


Aku sangat bz lately... sampaikan tak sempat nak mengupdate. Sediakan bf pun ala2 kadar aje... kelmarin buat sandwich tuna mayonis. Tak sempat nak tangkap gambo dah masuk perot anak2. Tak pelah... dia orang suka makan. Biokan mama sampai tak sempat nak amik gambo. Biokanlah blog mama ni bersawang! Aiii merajuk bunyinye yek... hehehee...

Pagi Jumaat pula kami bf kat Mc Donalds.
Balik dari hantar tempahan kat SUK, Shah Alam, teruslah singgah. Since nak memujuk kemerajukkan anakanda sulong tu... sebabnya masa kejutkan dia bangun pagi tu, aku kate nak bawa p bf kat Old Town White Coffea. Mencanak2lah dia bangunnya bila dengo nak p bf kat luo. Tup2 aku teringat, tak nampak pulaknya cafe OTWC... then terpandang plak Mc D kat tepi jalan depan kilang F & N Beveranges, Shah Alam tu. Singgah ajelah... suke bebeno le deme...

Actually bukanlah bf kat Mc D, tapi beli saje di Mc D, makannya dalam kereta. Nak cepat sampai rumah punye kes le kononnya. Sebab masih ada tempahan lain yang menanti. Sudahnya tersangkut pulak kat jem, huh!!!


Rumah sukan Baby - Hermin (umah konen...)

Okeh... ni cerita hari Jumaat (16/04/2010). Sekolah Baby (SK Assunta 2) buat sukaneka. Kesian juga dekat dia... lepas aku hantar dia ke sekolah, aku tak singgah dulu sebab aku nak kene p hantar Boy dan lepas tu aku nak p hantar tempahan tart kat Sri Sentosa. Berkali2 dia pesan kat aku, "cepat tau ma... nanti mama terlepas pulak tengok acara kita." Untuk sedapkan hati dia, aku angguk ajelah sedangkan dalam hati aku dah terasa2, tak sempat aku nak tengok rasenya sementelah Baby kate acara permainan dia yang pertama. Cikgu dia pun dah pesan kat dia jangan datang lambat sebab dia acara yang pertama. Memang sah dan sohihlah, aku tak sempat nak tengok dia main dan buat persembahan tarian 'poyo-poyo'.


Masa aku sampai, jenuhlah aku mencari anak dara aku nan saorang ni tapi tak nampak. Dalam khemah takde, kat sekitar pun takde. Aku tengok pulak kat budak2 yang tengah bersukan neka tu, takde jugak. Rupernya dia dah beratur kat hujung padang sebab sambil2 tu acara penyampaian hadiah dijalankan. La ni punye sukan mane ade tunggu hujung acara baru penyampaian hadiah, kan. Sume nak main cepat2 aje.... Jadinya walaupun aku tak dapat tengok Baby bersukaneka dan menari 'poyo-poyo', tapi aku dapatlah tengok dari kejauhan dia tersengih2 bangga sebab disarungkan dengan medal. Tempat pertama pulak tu.


Tarian 'poyo-poyo' tu, jenuh aku tanye kepastian daripada dia 'Poyo-poyo' atau 'poco-poco'? Dia pun mula2 berkeras kate 'poyo-poyo' tapi dah lame2 dia kate... "entahlah! ape2 ajelah!" Hahahaaa!!!


"Johan tu tempat ke berapa Baby?" tanya Boy menduga.
"Johan tu... name orang!" jawab Baby.

Erk?????


10 comments:

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam fiza..anak k.atie pon br lps sukan..tp k.atie g gak biarpon dia cuma masuk acara selingan jer...badan kocik,k.atie bgtau xyah la masuk sukan..(brtuah punya omak!)..syian tgk dia nanti lari2 kt tgh panas2,pastu xdpt hadiah..kan syian...hikhik.Tahniah tuk anak fiza...bangga betui dia dpt medal!!

el said...

hahahahahah lawak lah baby ..nm org sekali amek ko..heheh tahniah baby

SuNsHiNe said...

salam..oo anak aka sek assunta 2 ye..bekas sek saya la.hehe rindunye ngn sek..tinggal kenangan..cikgu sy paling otai pun ada sn lg hehehe...cik zainab..anak akak mesti knl..nk jumpaxjumpe2 dia lg...rindu tul a zaman2 dulu hehehe

Fiza Nordin said...

k atie,
mmg bertuah sungguh omak erh...kahhhh takpe kak, biokan deme bersukan dr buat tak tentu hale...thanks kak...

l,
sgt lurus bendul anak pomfuan aku tu hahahaaa!!!thanks!

sunshine,
wsalam...owh ye ke...nnt akak tanye dia...zaman sekolah mmg indah...

ummu_hanis said...

anak anak akak semuanye tekak melayu. takde die lalu nye sandwich bagai. makannye nasik goreng, mee goreng dan yg sewaktu dgnnye. geram je tgk. sebab akak mmg tak gemar betol heavy brekpes. adehhh.

CatlinaFly said...

wah..tahniah buat baby!

Anna Farhana.. said...

oh,sgt dekat la kita.salam kenal.
sekolah sy esok pg pun ada sukaneka utk tahap 1.berpanas lagi la cikgu2....

A.I said...

ekekekekeke...lawak la baby!

tahniah tau..

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

tahniah baby dpt medal yer... tahun ni kakak dini tak masuk pertandingan.. (mula2 dia kata nak masuk.. last2 tak jadi sebab dia sibuk nak masuk acara pembukaan yg ada tarian poco2 tu dgn perbarisan & acara penutup.. tak pasal2 kena bayar rm10 sebab cikgu nak hias baju dorang.. hehehe..

Fiza Nordin said...

kak ummu,
nak tak nak kene tumpang sekaki jugaklah yek...

cat,
thanks dear...

anna farhana,
salam kenal & thanks sudi jenguk blog kite yg tak seberapa ni...kite dah try p 'umah' awak tapi takleh masuk plak...uhuk...

besan,
selambe je budak tu...thanks besanku cayang...

k madiha,
ni baru tahun 1...klu dah bertahun2 pun sure gitu gak.tp suke sy tgk budak tu pakai pakaian beragam tu...budak2kan...nampak sweet sangat...

Perkahwinan Kami Bersama 3 Cahayamata

Daisypath Next Aniversary PicDaisypath Next Aniversary Ticker

Novel Terpakai - Untuk Yang Berminat...

Novel Terpakai - Untuk Yang Berminat...
email : sofie2_za@yahoo.com & call 017-3113226

My Cute Banner

Halwa Telinga :)