Followers

Tuesday, April 06, 2010

Gulai Tauchu & Pembuka Selera!!!


Salam di malam hari...

Korang dah makan ke belum??? Mase n3 ni keluar, kemungkinan besar kami 1 keluarga dah selamat menikmati makan malam bersama-sama. Tengah masing2 duduk ngadap tv tengok buletin utama @ TV3.

Baru semalam kate nak masukkan dalam list, nak masak gulai tauchu - masakan kegemaran arwah mak. Tapi takleh tahan... ngences... jadinya hari ni jugak aku merealisasikan tekak yang merentap2 tu. Hahaha!!!

Gune ikan termenung aje udah... lagipun ikan itu aje yang laku kat rumah ni... ikan lain macam takut2 nak telan...


Pembuka seleranya, ini hah!!! Ade yang ngences ke? Ampunkan daku yek... Tempoyak manis aku ledokkan dengan cili api yang dah ditumbuk lumat. Memang feveret aku dan hubby makan tempoyak colek gaye camni. Ringkas dan cepat disediakan...

3 comments:

cikmanggis said...

hehe timun tu..ready nak kena cicah dgn tempoyak...ada petai tak?yg tergantung tu ada lagi tak?hehe

Fiza Nordin said...

cm,
heheheee takleh tayang banyak kali petai tu...nnt org jemu tengok...paham2 aje udah...hahahaa

TopsyTurvy Mum said...

salam..

sedapnya sambal tempoyak tu..

teringin sgt nak makan, beli la durian frozen konon nak buat tempoyak..

sedap sgt pulak durian musang king tu..bedal semua...niat nak buat tempoyak pun terkubur..

Perkahwinan Kami Bersama 3 Cahayamata

Daisypath Next Aniversary PicDaisypath Next Aniversary Ticker

Novel Terpakai - Untuk Yang Berminat...

Novel Terpakai - Untuk Yang Berminat...
email : sofie2_za@yahoo.com & call 017-3113226

My Cute Banner

Halwa Telinga :)