Followers

Friday, April 02, 2010

Retak Seribu!!!

Salam petang Jumaat...

Balik2 kerja & pick up anak2 petang semalam, hb aku terus menggelengkan kepala sebaik melangkah masuk ke dalam rumah. Ape hallah... fikir aku.


"Bad news... kerete buat hal lagi..." kate hb.
"Nape?"

"Cermin belakang retak seribu..."

Aku terus terkedu. Mujur jugak mase tu bukan aku yang bawak kerete. Kalau tak, sure haru-biru nak menjawab dengan hb. Aishhh!!!

Kate hb, dia turun2 dari ofis dan p kat tempat kereta di parkingkan, tengok2 cerminnya dah gitu. Nak kate kerete terjemur di tengah panas, tak jugak sebab kawasan parking tu banyak pokok & hb memang suker parkingkan keretanya di bawah pokok, (sanggup kereta diberak burung!) dari dibiarkan keretanya berjemur di terik matahari. Dan nak kate diketuk orang pun entahlah... takde pulak nampak kesan mula kaca tu meretak...



Hb memang mengeluh kenangkan kereta Wajanya tu... Jumaat lepas pun kereta ni ade wat hal jugak... Hari Jumaat... tengah beratur mengharung kesesakkan jalan raya tu, tetibe je air con rase hangat. Tengok2 temperaturenye dah naik sampai ke line merah. Terus tutup air cond dan buka cermin. Mujurlah ketika tu berdekatan dengan stesen minyak. Hubby bukak bonet depan, tengok2 kipas 2/2 tak jalan. Ade plak mekanik kat situ, dia tolong masukkan air, cube2 tengok kalau2 ade bocor ke hape... takde... masalah kipas tu ajelah... haishhhh!!!


Hubby terus call aku, minta ambil dia dan anak2. Kereta Waja tu hb pandu juga tanpa air-cond bawa ke Blok N (rumah lame) dan parking/tinggalkan kat situ. Takut jugak tinggalkan merata2 tempat dan sembarangan. Esok paginya (Sabtu) lepas hantar order kat Muzium terus p blok N amik kereta. Hb bawa ke kedai. Rabak le RM150++... kene gak le repair... kalau tak camnooo??? Sekarang masalah cermin belakang pulak... Tak taulah berape RM tu... nak tak nak kene gak la buat, kan... kalau idak payah jugak tu... nak bawak ke hulu ke hilir pun riso!


8 comments:

saveme_zero said...

mcm tanda2 je za.
Tuan/Puan..ganti je la saya dgn kete baru...boleh??

Kak Aidah said...

Salam Fiza,

biasalah kalau dh berkereta ni. Ada je hal. Kereta akak minggu lepas masuk bengkel , mula2 mekanik kata kecik je problem nya . Bila dah tengok banyak pulak halnya. Kereta dah Ok semalam air-cond dia lak buat hal, huhuhu. Nak kata apa benda dh nk jadi. Redha je lah

Fiza Nordin said...

sue,
tak boleh!!!!

k aidah,
tu la...berkereta payah,tak berkereta lagilah payah.mmg sentiase kene spend duit tp masalahnye bukan senang jugak tu nak spend duit...hishhhh

kak ina kl said...

salam fiza..dugaan tu..sabar ajerlah..hb tak ambil windscreen ker masa ambil insuran?

Fiza Nordin said...

kak ina,
entah...x tanye pun hahahaaa

Watierman, rmanbkr said...

Salam Dik Fiza....Akak diduga ciput jer jika dibandingkan dengan Adik...Sabarlah Dik....ada hikmah disebalik setiap dugaan yang mendatang....RM tu yang kurang sedap sikit nak dengar kan Dik...rata2 gerak sikit jer duit kan! Kalau yang betul2 tak ada RM..macam manalah agaknya!! bersyukurlah Dik..kita masih dikira bertuah ni Dik kan...!

A.I said...

aku aritu lagi le. sbb ada org campak brg dari atas! melayang $500++! huhuhu

Fiza Nordin said...

k watie,
alhamdulillah...

besan,
nanges woooo

Perkahwinan Kami Bersama 3 Cahayamata

Daisypath Next Aniversary PicDaisypath Next Aniversary Ticker

Novel Terpakai - Untuk Yang Berminat...

Novel Terpakai - Untuk Yang Berminat...
email : sofie2_za@yahoo.com & call 017-3113226

My Cute Banner

Halwa Telinga :)