Followers

Monday, April 12, 2010

Jumpe Kak Maz Bahrain


Salam & selamat pagi Isnin...

Pagi nak menginjak ke tengahari semalam dengan tiba-tiba rasa nak jumpe Kak Maz, tuan rumah Ilham Dapur kat Putra Height tu... terus sms Kak Maz dan biler Kak Maz kate free, aku barulah mintak permission daripada en hubby nak keluar... (ade ke patut gitu prosedurnye???) Hah, lantak!!! Nasib baiklah en hb tu bagi. Kalau idak muncung cencorotlah aku kejap... heheheee

Since en hb ade di rumah, jadinya aku keluar seorang ajelah. Anak2 semua ditinggalkan kepada en hubby tercayang tu... heheheee Mierza punye nangis tak usah cakaplah. Siap merajuk2 takmo pandang muke aku. Protes le konon... maklum le, kan... selalu mengeko mamanye aje. Tetibe kene tinggal pulak...

Eh, eh... berbalik pada cerite berjumpe dengan Kak Maz ni ho... memula kami ke Kedai kek Kak Lea Oven. Aku ade hal sikit dan bercadang nak jumpe Kak Lea kalau2 beliau ade di kedainya. Tak buat appoinment pun, main terjah aje... padan dengan muke aku, Kak Lea tak de kat kedai. Suaminya aje yang ade. Tapi dapatlah jugak merealisasikan serba sedikit ape yang aku hajatkan untuk ke kedainya tu. Dan di kesempatan itu juga aku dapat beli pewarna Americolour warna Red Red dan Gold.

Sebenarnya, sebelum pindah Puchong, aku dah beli dua pewarna ni daripada Mak Hayam Herda tapi mase dalam proses perpindahan tu, tak tahu mane tah aku letak. Sampai sekarang tak jumpe. Jadinye ade peluang ni & tengok ade pulak terjual kat kedai Kak Lea tu, aku belilah terus.

Alhamdulillah dapatlah jumpe berjumpe dengan Kak Maz. Lepas ke kedai kek Kak Lea, kami terus ke Giant yang betul2 di hadapan kawasan bangunan kedai Kak Lea. Kami minum & makan kat situ. Sembang2 macam2 hal... Lepas tu balik ke rumah Kak Maz. Duduk2 dan sembang2 lagi.

Terima kasih kepada Kak Maz sebab titipkan halwa pemanis dari Bahrain untuk anak2. Saya ni datang berlenggangkangkung je... satu bende pun tak bawak ape. And terima kasih kepada Kak Maz sebab belanja makan kat restoran tu...

Moga dapatlah berjumpe lagi. Nak jugak jumpe Mama Fami pulak sekali lepas ni...

Mama oo mama... sudi ke jumpe kite ni???

5 comments:

CT Delima said...

wahhh...dapat jumpa maz bahrin. memang seronok kalau dah jumpa member masak2 ni. tp lor ni k.ct payah sikit nak keluar jumpa member dan bergather2 macam dulu. anak skola time lak lain2. memang padat lah time nya. mengalah PM dah k.ct cakap kat k.ina kl hehe.

semoga fiza sihat selalu ya :)

Sheila Shafea said...

salam wahh kalau camni leh lah buat gader for mathe day pulak di sekitar puchong..fiza lah jadi ogrnaz nya..ok takkk kita semua dah dekat ni...

Fiza Nordin said...

k ct,
alhamdulillah saya sihat...hrp k ct pun sihat jugakle yek...takpelah...klu ade umo jumpe jugak nanti...

k sheila,
saya organize???adoiii tak dapek le kak...tp klu menyempit boleh le saya ni...

miemiey said...

geng masak memasak dah bertemu mesti bercerita kongsi resepi kan..

Ummi said...

Woowwww weeeee..2 dara pingitan bertemu..hehee...mesti byk citer n tips dikongsi bersama...xda masa nk ngumpatsss kan, kan...hehee

Perkahwinan Kami Bersama 3 Cahayamata

Daisypath Next Aniversary PicDaisypath Next Aniversary Ticker

Novel Terpakai - Untuk Yang Berminat...

Novel Terpakai - Untuk Yang Berminat...
email : sofie2_za@yahoo.com & call 017-3113226

My Cute Banner

Halwa Telinga :)