Followers

Saturday, July 04, 2009

Happy Birthday My Baby...


Alhamdulillah... hari ini genap usia anak dara aku 6 tahun. Diam-diam dah besar anak dara mama... hiks!

Mengimbas enam tahun lepas...
Masa tu pukul 11 malam 3.6.2003 dah keluar tanda. Ada darah bercampur lendir keluar. Tapi tak ada rasa sakit ke hape. Steady jek... boleh tidur nyenyaklah. Tapi tengah2 malam bangun gak berulang ke bilik air. Maklumlah perut dah besar. Asyikkan nak terkencing ajelah...

Pukul 6.30pg ade sakit sakit sikit2. Tapi aku rasa boleh tahan lagi. Hb dah risau. Dia takut aku terberanak kat rumah. Hahahaaa!!!


Sebelum pergi hospital, aku minta hb belikan teh tarik dengan nasi lemak daun pisang. Teringin beno rasenye mase tu. Tapi kakak aku volunteer nak g belikan. Pergi mencari sampai ke Sri Sentosa barulah jumpa nasi lemak daun pisang. Adoilah... tapi nasib baik aku masih boleh tahan. Masa tu dah mula rasa sakit sesikit. Cuma tak kerap aje...


Dah lepas makan, bersalam-salaman dengan mak & kakak aku. Mana-mana jiran yang masa tu ada kat depan rumah habis semua aku salam. Hahaaa maklumlah nak pergi bertarung nyawa... kahhhhh!


Dalam kereta aku dah mula sakit kurang 10 minit sekali. Sampai terangkat2 bontot sebab pegang pemegang yang atas pintu tu... Hb aku tengok gitu, lagilah dia menggelabah. Terus jadi racer. Pulaknya jalan jem sikit kat Tmn Dato' Harun tu. Dia siap susur kiri memotong q... heheee mujur tak de polis. Kalau tak... harus kene saman. Paling tidak pun jadilah macam iklan Afdlin Shauki ngan Vaneeda kat tv tuh...


Sampai hospital, aku tunggu dulu kat tempat menunggu sementara hb nak g parking. Masa tu hospital universiti tu senang parking. Sekarang ni dah bertingkat2. Memang mudah tapi dah jauhlah pulak. Kami pun berjalan berpimpinan tangan ke labour room - nak g serah diri. Ohooo... biaselahkan... suami isteri. Mestilah peluk cium sebelum berpisah. Lagi2 pulaknye hb takleh masuk mase tgh azab menerankan cahayamata tu...

Masuk labour room lebih kurang pukul 9.30pagi... doktor check, kate dah buka 6 cm. Okey... sakit punya sakit punya sakit... maka lahirlah puteri kami... pada pukul 11.15pagi - 4/7/2003... Sangat senang melahirkannya... tak sakit lama pun...

Okey... jom kite layan gambar2 yg diabadikan di sekolah tadika Baby. Sambutan ini semalam (3.7.2009-Jumaat) sebab hari lahir Baby tahun ini jatuh pada hari Sabtu. Sabtu tak sekolahkan... nak buat hari Isnin depan malaslah pulak. Sebab hari Ahad siang tu aku ada program... malamnya pulak ada baca Yassin kat tingkat 12.
Baby bersama...
dari kiri - Kak... ape eh... alamak lupe lak name akak ni - Pembantu tabika. Yang tengah tu Teacher Rina dan CikguNoriah (baju Biru). Yang terselit kat bawah tu korang kenalkan...
:D

Makan time...
Ish, dia orang ni makan koko krunch dengan susu untuk makan pagi... aku dulu biskut kering 2 keping ngan air milo setengah gelas jek... Mierza macam biase... buat semua tempat macam rumah dia.
Dia kan mesra alam... heheee


minggu depan birthday Boy... aku ceritekan azabnye melahirkan anak sulongku itu... :((

23 comments:

ummu_hanis said...

kids are just so cute.

CT Delima said...

HAPPY B;DAY BABY CUTE...SENYUM SELALU BIAR TAMBAH COMEL HEHEHE. moga baby akan tetap sihat panjang umur bijak dan cantik serta jadi ank ibu yang soleha ya... aminnn.

Cakap kat ibu bila nak jumpa lagi hehee

el said...

hepi besday bby...moga baby dpt adek lg..upsss..mmpos aku mama ko mrh kat auntie..kahhhh

ai said...

EPI BESTDAY BABY!!!

~hik hik...aku tgk cikgu cikgi yg sibuk pegang piso potong kek! :P
kejap je kau sakit banakkan dia kan..rezeki.

lillies said...

salam kak...
happy birthday utk baby...smoga lepas ni menjadi anak yg solehah dan rajin2 belajar ek....

CikMin said...

hepi besday ye baby...moga dimurahkan rezeki dipanjangkan umo...

irma said...

hepi besday baby...smoga jadi anak dara yg baik tau...k.piza ko salah letak date..ko sakit 3/6...huhu dah jadi 1bulan tu ko sakit nak banak...hehe

princessharyati said...

selamat hari jadi semoga besar nnti rajin mcm mummy dia..aminn..

Purple Pink said...

happy besday baby... k fiza, anak ayu yg no 2 tu pong lahir 4 hb 7... hehhehe... same la kiter... tapi dia kuar kot tingkap... :(

Rinna said...

Heppi Besday Baby.. yang ke 6 tahun. Moga panjang umur dan dimurahkan rezeki dan menjadi anak yg solehah..Amin.

Suzi said...

happy b'day baby...moga membesar jadi anak soleh...

mama bagi hadiah apa??

Fiza Nordin said...

TERIMA KASIH KEPADA SEMUA YANG MENGUCAPKAN SELAMAT KEPADA BABY.SESUNGGUHNYA DOA DAN HARAPAN KALIAN SAMA DENGAN DOA DAN HARAPAN AKU DAN SEMOGA DIMAKBULKAN OLEH NYA... AMIN!

k ummu,
betui tu kak... :D

k ct,
tunggu untie ct buat open house... heheee

L,
oit...molot xde ensoren nih!mama marah nih!

ai,
banakkan anak fomfuan mmg mudah kot...tp mudah2 pun sakit gak adoiii

lili,
baik cikgi! :D

cik min,
harap2 gitulah... amin!

irma,
aah la...heheee tq bg tau...jap g edit. :)

k yatt,
biar dia LEBIH rajin dr mama dia :D

ayu,
banak kat mane?kot tingkap pun xpelah yg penting sihat mama & babynye kan... cume azab nak menjaga mase dlm pantang tu lebih sikit le lepas banak tu kan...?

kak rinna,
aah sekejap je rasenye...dah 6 tahun anak dara sorang tu...

k suzi,
mama bagi anak patung barbie yg beli kat kedai bakeri...bolehla kan...itu pun dia dah seronok sakan kak heheee

HaSue said...

wah dah 6 thn anak dara nihh..dah jadik cewek nih,bkn baby lg.hihii...
Hepi birthday to baby yer..apa laa mama nya hadiahkn thn ni ek?hehe

kak fiza wat sndiri ke kek tu?comelnyaa

Rantong said...

Teringat diri waktu sekolah tadika dahulu...

View Profile: Rantong™

blogresipi said...

Happy Birthday Baby... jadi anak yg solehah tau :) emm..dgr citer org bersalin nie rasa cam kecut perut. Kalau citer yg mudah bersalin takpe la..kalau yg payah tue... aduss... rasa mcm tak nak bersalin jer..huhuhu

fazilzura said...

HAPPY BESDAY BBY..

amboi meriah betui majlis nye

love2cook said...

Belated Birthday wishes!!! May God Bless U...;)

Bibu said...

hepi beday baby.moga jadi anak yg cemerlang dan solehah ye!rajin2 tulung mama taw!

FaizAmYAirieL said...

Happy 6th Birthday baby...n happy advance birthday to boy..pandai ko plan k pza..leh sekaligus celebrate...ehehe..to boy n baby..smg jadik anak yg soleh dan solehah, slalu dgr kate mama n papa, smg rajin n pandai belajar, smg tercapai cita2 bile dah besar nanti n smg dapat adik lagik..ekekekekee

Fa'e said...

otanjyoubi omedetou utk baby, semoga menjadi anak solehah, penyejuk hati ayahbonda, amin...

bestnye sambut besday ngan kekawan....

Watierman said...

Salam Fiza & Baby...asyik kena tendang jer..ni baru dapat masuk...harap belum terlambat nak wish...selamat menyambut Hari Lahir yang ke 6 buat Baby girl yg cute mute...sekjap jer di orang membesar....skit bersalin pun dah tak terasa....lupa semua...the moment terdengar tangisan kecil itu!!!

saveme_zero said...

hepi besday bb. moga menjadi anak yg bijak & pandai.

♥ Eda ♥ said...

happy belated bday buat baby...amboii kek dora eh... ;)

Novel Terpakai - Untuk Yang Berminat...

Novel Terpakai - Untuk Yang Berminat...
whatsapp: 017-3113226

My Cute Banner

Halwa Telinga :)