Followers

Friday, February 05, 2010

Jom g taman...

Saya sangat sukak hati... Ibu ibu mapak mapak syiapa yang punya anak... Siap nyanyi lagu 'cari jodoh' lagi ko ye dik....

Salam...

Sebenaqnya ini cerita hari Sabtu yang lalu. Lepas aku balik dari reunion SMTM tu... Sampai2 saje rumah, hb aku pulak keluar. Nak p buat balancing tayar kereta Mazda katenye. Sebab esoknya (Ahad) kami nak balik kampung naik kereta tu le konon. Mujurlah kampung pun tak jauh mana. Dekat Slim River aje... Sekarang ni kami agak kerap jugak balik kampung sebab abah tak berapa sihat. Tak ada selera makan. Bila tak ada selera makan, badan pun letih dan lesu. Tak berdaya. Sekarang ni terbaring saja.


Bila hb dah lesap, Boy mulalah buat muka. Nak keluar katenya. Kalau dengan papa dia sebelum aku balik langsung tak bersuara kate nak keluar. Takut dan for sure hb tak kasik. Itu salah satu sebab Boy tak suka kena tinggal dengan papa dia. Heheheee...
Okeylah... masa tu pukul 6.45 petang. Bolehlah sekejap... pukul 7 malam kang masuklah, fikir aku.

Aku pun pakaikan kasut Mierza. Kite pergi taman!!! Taman permainan ni tak jauh dari blok rumah aku. Tapi sejak tinggal kat sini, inilah kali pertama aku pergi kat taman tu. Begitu jugalah dengan Mierza. Boy dan Baby dah siap ada kawan kat situ. Alahai budak2,kan... cepat je dapat kawan.
Kat taman tu jugak ada court badminton yang kaum2 bapak gunakan untuk bermain sepak takraw. Bagus jugak... sambil2 tu boleh dia orang tengok2kan budak2.

Ralit main punye main sambil tangkap2 gambo, tengok2 jam dah pukul 7.10 malam. Uikss... jom balik!
Masa nilah dak Mierza buat hal. Tak mo balik. Sama ada dia tak puas main lagi atau dia memang jenis tak puas main punye mudak... aku pun tak tau... hisk!

"Nak men..." kata Mierza...

"Dah malam... lain kali kita datang men lagi erk..." pujuk aku.

"Anak! Nak men gak!"


Siap nangis2 lagi. Adoila.... Masa terus berjalan. Sebelum hb aku balik & tak pasal2 aku kene marah, aku dokong budak kenet tu & lari masuk umah. Heheheeee... jom layan gambo!


my anak dara...
~ Baby ~


Buai laju-laju... Sampai pokok sena...
Apa dalam baju...
Sekuntum bunga cina...

Alahai lame tak nyanyi lagu ni... heheee


Jongkang-jongkit yang udah moden. Amat payah (mungkin takde dah...) nak jumpe jongkang jongkit yg kayu sekeping tu...

6 comments:

Watierman, rmanbkr said...

hrmmmm dah lama tak ke taman....anak2 dah besar panjang ....!

Nur Syafawati said...

awat bb dah bolat??awat lak boy dah susut???maybe sbb dah skolah eh...aku tgk boy ngan mierza lebih kurang beso je tu..hehehhe..sonok dorang dpt gi taman skali skale eh..jadi la dari x pegi langsung

Sue @ Nenie said...

Salammm...
Sama jee kita, bila bawak anak ke taman bukan men seronok lagi mereka, tang nak balik...Daaaahhhhh....ada yang kena dukung pasal nangis² tak moh balik lagiii....

irma said...

anak dara ko mesti posing kan stiap kali snap muka dia...mcm2 muka dia leh buat aku nengok...comeylah

♥LOVE2COOK♥ said...

Uwaaa, I missed those oldtime jongkang jongkets. Hehe!

Seronok tgk kids having fun kan. Love pun terasa nak main sometimes, tp takut semua roboh. Wakakaka!

Fiza Nordin said...

k watie,
mesti ada kenangan masa zaman anak2 dulu kan...?

sya,
dorang mmg jarang2 dpt keluar.abg sopi x bg...baby tu mmg boleh tahan makannye...boy tu lasak sangat...

sue,
buat malas nak bawak dorang kua,kan...tp kesian pulak...

irma,
baby tu mmg gitu.memacam riak muke dia dibuatnye...aku je tak kose nak enterframe hisk!

love,
akak suker main buaian...kengkadang lepas gian gak...tak pedulik!!!!wakakaka

Novel Terpakai - Untuk Yang Berminat...

Novel Terpakai - Untuk Yang Berminat...
whatsapp: 017-3113226

My Cute Banner

Halwa Telinga :)