Followers

Thursday, February 04, 2010

Flea Market aka Carbooth Sale @ Mardi, Serdang (MAEPS)


Salam...

Sejak berpindah ke Puchong ni, aku belum pernah menjejakkan kaki ke pasar malam. Cuma baru2 ni aku adalah dok bertanya2 kat Lyn, salah seorang yang sudah berkali2 juga menempah kek dan tart daripada aku. Dia tinggal di Putra Perdana, tak jauh dari area rumah pertama kami yakni di kawasan rumah teres yang kami beli dah bertahun2 lamenye dan terbengkalai tu...

Lyn kate pasar malam kat Putra Perdana ialah hari Jumaat. Tapi kalau nak yang lagi best, Lyn suggest p pasar malam kat Presint 2, Putrajaya. Hehehe... aku memang tak tahu area Putrajaya ni... bongak tul!!!


Apa yang pasti setiap Sabtu agenda kami macam dah set dalam kepala. Malamnya kami akan ke Flea Market aka Carbooth Sale kat Mardi, Serdang. Dah banyak kali juga aku pergi tapi baru inilah aku ada tangkap2 gambo. Kalau idak, aku g melanggang kangkung aje... hehehe... melenggang kangkung hapenye, pegang anak!!!

Oleh kerana sekarang ni hari Sabtu asyik ujan petang membawa ke malam, jadinya kami keluar rumah pukul 9.30 malam le... tapi tak pe... sebab flea market ni berakhir sekitar pukul 1-2 pagi. Lagipun dari rumah ni ke Mardi tu taklah jauh mane... kurang 15 minit dah sampai...

1 pan - RM14.00
1 slice / potong - RM2.50 ajeeee....
Veriety topping of your choice!

Aku dapat tau pasal flea market ni pun dari kakak aku - Kak Yong. Dia berniaga pizza kat sini. So sesape yang teringin nak makan pizza yang murah dan sedap, bolehlah p booth kakak aku ni... Kat sini akak aku sorang je jual pizza. So kalau korang nampak orang jual pizza tu, tu sah2 le akak aku. Hehehehe...


Hubby dan anak2 (termasuklah Baby) suka g tengok drift kat situ. Sebaya Boy & Baby tak kena bayar. Tapi hubby kena bayar - RM5. Aku minat juga nak tengok tapi fikirkan Mierza yang tak reti dok diam, lebih baik aku duduk kat booth Kak Yong. Dalam perjalanan balik, mulut Boy tak sudah2lah bercerita pasal kereta itu dan kereta ini. Seronok dan suker betul dia dengan kereta laju & enjin kuat2 ni...


Selain makanan dan minuman, gerai2 menjual pinggan/mangkuk lama, buku2 lama, tudung, pakaian, kasut dan macam-macam pun ada jual. Macam pasar malam jugaklah... tapi tak seriuh pasar malam yang biasa2 tu. Cuma riuh dengan alunan lagu karaoke yang dicharge RM2/=, 1 lagu. Macam2 suaralah ada... bolehlah... Tempat ni mungkin masih baru jadinye pengunjung tak begitu ramai lagi. Bukan tak ada tapi tak ramai, tak sesak....

Kak Yong kate, 21hb & 22hb February nanti ada karnival untuk merasmikan flea market tu (kalau tak silap akulah...). Mardi menjangkakan/target karnival itu akan dihadiri oleh 15,000 orang pengunjung. Wow, ramai tu...! Ada Booth Karangkraf &... booth ape erh... tak ingat le fulak aku 1 lagi booth ape... tapi yang pastinya ia punye name yang besar dan memang boleh menarik pengunjung untuk datang beramai2lah ke karnival tu nanti... so, kalau korang ade kelapangan masa pada 21hb & 22hb February tu, silelah datang dengan keluarga dan teman2.. & insyaAllah, aku pun akan 'menyelit' kat situ nanti... hisk!

9 comments:

CatlinaFly said...

flea market ni mmg sentiasa ade ke, time mardi wat pameran je kak? :)

Noorma Ismail said...

Fiza, tempat ni kat mana ek? jalan pegi spital serdang tu ker? yg ada satu kawasan lapang tu? best gak pasar malam ni, idak ler mcm pasar malam kat umah aku ni, dh ler takde barang sangat, pas tu harga siap boleh potong kepala..

Watierman, rmanbkr said...

Salam Fiza..tak cadang nak buka booth ke 21 & 22 hb ni?..Selit la..brownies yang di jual potong siap ke...mini packages ke..jual cuppies ke...peluang ni!! Ye..ye Aje Akak mencadang..bukannya senang!!

kakchik said...

Assalamualaikum fiza.

Seronoknya pengalaman pergi flea market. Kat KB ni ada uptown tapi kakchik tak pernah lagi sampai. Kata org lebih kurang mcm flea market.

Mak oi... pizza tu... nampak gebu sangat. Tengah drooling ni.

Sue @ Nenie said...

Salam
Lamanya tak gi pasar malam sejak ada dak kecik ni....

Fiza Nordin said...

cat,
tetiap sabtu mmg ade...dr petang sampai kul 2 pagi...

noorma,
aah betui le tu...kat situlah noorma...bolehla takat nak cuci2 mate...jenjalan kan...klu ade yg berkenan tu boleh je beli asal ade RMnye ye dok...?eheheheee

k watie,
wsalam...insyaAllah dalam perancangan.tu yg kuo perkataan 'menyelit' kat n3 tu...hisk!

k chik,
wsalam...jauh kite erk...klu tak leh je merase pizza org Melayu ni...heheheee tp klu k chik turun kl pe salah singgah MARDI nnt tau...

nenie,
kat sini klu nak p pasaq bawak anak2 mmg elok sgt le.tak crowded sangat.

~chekuna~ said...

fiza..sy ada amik 1gerai situ..
jual madu... satu2 nya yg jual madu tualang..kalau datang singgah lah..tapi sy takde.. cik hubby je ada..he he..

cikmanggis said...

eh camana cikmanggis tak tahu ni..dekat dgn rumah cm ni..hmm kena try g sekali ni:)

Fiza Nordin said...

chekuna,
lor ye ke???awat tak habaq?singgah awok xde nak wat pe???heheheee

cik manggis,
dekat erh...?jomlah jalan2...

Novel Terpakai - Untuk Yang Berminat...

Novel Terpakai - Untuk Yang Berminat...
whatsapp: 017-3113226

My Cute Banner

Halwa Telinga :)